Reviews worden geschreven door medewerkers van de redactie of op persoonlijke titel door externe deskundigen.

‘Nokia Lumia 1520 makkelijk in gebruik’

De Nokia Lumia 1520 zit tussen een tablet en een telefoon in. Dit maakt hem voor tablettoepassingen te klein en voor bellen en andere telefoon toepassingen te groot. Voor de rest is de telefoon makkelijk in het gebruik. Applicaties en instelling zijn eenvoudig te vinden en de help functie is uitstekend. Foto’s maken gaat makkelijk en de kwaliteit is subliem te noemen (voor een telefoon) De integratie met kantoor applicaties zoals: e-mail, agenda en office gaat heel erg makkelijk net zoals het gebruik hiervan.

Alex Koppejan
IT Operations manager
Farm Frites Europe
Cijfer: 7

Inhoud van de doos is compleet; Bovenin, in plastic folie geseald, ligt de telefoon. Het sim-sleufje is voor het gemak al geopend. Hier hoef je dus niet naar te zoeken. Onder de telefoon bevinden zich de boekjes met gebruiksaanwijzingen, een koptelefoontje, een oplader en een los usb-oplaadkabeltje dat zowel in de oplader als in de pc te gebruiken is.

In gebruik name

De telefoon is eenvoudig uit de plastic seal te halen, kijk wel uit voor het reeds uitgeschoven sim-sleufje, deze kan blijven hangen aan de folie en beschadigen. Wat het eerste opvalt is het formaat van de telefoon. De telefoon is gigantisch en eigenlijk te groot om gemakkelijk in je hand te passen. Ik vermoed dat dit nog wel eens een probleem zou kunnen worden. De telefoon maakt gebruik van een nano sim. Na het plaatsen van de sim ontdekte ik naast het sim sleufje nog een toegang voor een micro sd-kaartje. Hiermee is het geheugen uit breidden met een extra 64 GB waarmee het toestel mee kan doen met de concurrentie.

De telefoon is eenvoudig aan te zetten en komt na het opstarten met een wizard om je door de instellingen heen te helpen. Op zich was de telefoon vrij makkelijk in gebruik te nemen. Wel vervelend is, dat je om van alle features gebruik te kunnen maken je een Microsoft account en een Nokia account nodig hebt voor de benodigde firmware en speciale Nokia apps. De telefoon geeft verder een gebruikerservaring die te vergelijken is met een Windows 8 pc.

De praktijk

Zoals al eerder aangegeven is het formaat een probleem. De telefoon past eigenlijk niet in een broekzak en is ook te groot om makkelijk vast te houden terwijl je hem bedient. Hier heb je voor het gemak twee handen nodig.

Stand-by en gebruikstijd zijn geweldig. De telefoon gaat met gemak de hele dag mee bij intensief gebruik.

Integratie met het bedrijf ging erg gemakkelijk. E-mail en agenda instellen ging bijna vanzelf. koppeling met Sharepoint pikte de telefoon ook eenvoudig op. Bij de eerste configuratie heb ik mijn Windows live account gekoppeld, hiermee kreeg ik ook toegang tot 7 GB aan opslagruimte van Onedrive. Hiermee kan bijvoorbeeld een back-up van de telefoon gemaakt worden. Wat je precies in de back-up op wilt nemen kan eenvoudig ingesteld worden. Ook erg fijn is de app Datasense. Hiermee kun je instellen wat de grootte van je databundel is, en realtime aflezen hoe groot je verbruik is.

Ik heb de telefoon aangeraden bij twee afdelingen binnen het bedrijf waarvan ik denk dat de telefoon het beste tot zijn recht komt. De ene afdeling is de financiële, hier werkt men veel met Excel-sheets. De telefoon leent zich uitstekend door het grote scherm voor Excel. De tweede afdeling is marketing en Ccommunicatie. Hier worden veel foto’s gemaakt en worden de verschillende social media-platformen bijgehouden. Ook hiervoor leent de telefoon zich perfect.

Voor overige afdelingen zou ik de telefoon binnen mijn bedrijf niet aanraden. Door de omvang is de telefoon niet makkelijk te hanteren en de kans op vallen is redelijk groot.

Komen we vervolgens bij de camera en het scherm. De camera maakt bij daglicht fantastische foto’s. bij slecht licht (schemering, binnen of nacht) zijn de foto’s slecht. De opties in de camera software geven heel veel mogelijkheden om makkelijk mooie en goede foto’s te maken. Deze zijn vervolgen haarscherp weer te geven op het scherm en daar ook goed te bewerken.

Door zijn grootte is de telefoon kwetsbaarder dan kleinere toestellen. Met een beschermhoes wordt het toestel jammer genoeg nog groter. Om het gebruik te vergemakkelijken heb ik een Bluetooth-oortje gekoppeld. Dit maakte het bellen een stuk makkelijker.

Als ik alle pro's en contra's tegen elkaar afzet komt mijn rapportcijfer voor de Nokia Lumia 1520 op een 7.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"De telefoon past eigenlijk niet in een broekzak". Inderdaad Alex, maar wat verwacht je van een phablet? Die zijn nu eenmaal wat groter.
“De telefoon leent zich uitstekend door het grote scherm voor Excel” Dat lijkt me weer een beetje overdreven. Een spreadsheet aanpassen op een phablet of kleine tablet is niet geen ergonomische bezigheid, ook niet met een op zich heel mooi scherm.


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-04-30T10:15:00.000Z Alex Koppejan
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.