Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Wat kost een goedkope (freelance) cameraman inhuren?

Dit artikel delen:

Bedrijven die een bedrijfsfilm overwegen vragen zich wel eens af wat het inhuren van een cameraman kost. Met een freelance cameraman kun je bijvoorbeeld een bedrijfsvideo of presentatie laten draaien. Mat wat beïnvloed de kosten van een cameraman inhuren?

Wat de kosten zijn van een cameraman hangt af van je project en opdracht. Moet er nog een briefing worden gemaakt of is die al klaar? Denk bijvoorbeeld aan specifieke camera shots, zodat de cameraman of vrouw niet terug hoeft te komen na de afspraak. Moet er ook gemonteerd worden? Dan is de cameraman of vrouw ook iets duurder, aangezien de tijd in rekening moet worden gebracht.

Goedkope cameraman inhuren bij One Media

Een goedkope cameraman inhuren is het voordeligst bij videoproductiebedrijven. Omdat zij vaker een opdracht hebben voor de freelancer, wordt er vaak een korting berekend. Een goed bedrijf zoals One Media berekend die korting vervolgens door naar jou als klant. Zo kun je een professionele video verwachten en tegelijkertijd een goedkope cameraman inhuren. Uiteraard is een oudere cameraman met veel ervaring iets duurder dan een goedkope cameraman die als freelancer net is begonnen.

Freelance cameraman met apparatuur

Ook is het belangrijk om te weten of de freelance cameraman in kwestie apparatuur moet inhuren of gebruik kan maken van de bestaande camera apparatuur van het videoproductiebedrijf. In het laatste geval bespaar je zomaar honderden euro’s aangezien het huren van camera apparatuur en lenzen een dure aangelegenheid is. Hier zijn speciale verhuur bedrijven voor, maar liever wil je gebruikmaken van bestaande goede camera spullen.

Kosten cameraman huren zonder mediabureau

Zoals je ziet zijn de kosten van een cameraman huren afhankelijk van je wensen en opdracht. Wil je speciale dronebeelden met een dronecamera? Dan is dat uiteraard duurder aangezien je dan een speciale cameraman of vrouw nodig hebt die tevens een licentie heeft om een speciale drone te mogen vliegen. Ook maakt het uit of je een media-strategie wilt van een mediabureau. Maar om je toch een idee te geven: een professionele video opnemen op locatie, inclusief cameraman, kost ongeveer €750 uur voor zo’n 4 uur filmen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-07T14:23:23.000Z Agnes Kiela
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.