Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Transitieprofs haalt servicemanagement tooling ITSM360 naar de Benelux

Dit artikel delen:

Transitieprofs haalt new kid on the block in IT Service Management ITSM360 - gebouwd op Microsoft 365 - vanuit Denemarken naar de Benelux. De IT-regieadviseur uit Houten sluit hiermee aan op de vraag naar betere integratie en automatisering van dienstprocessen. Transitieprofs gelooft dat de huidige systemen te complex zijn en te weinig integratie- en automation mogelijkheden bieden en zet daarom vol in op ITSM360.

Het Deense Cloud Mission levert ITSM360 al jarenlang wereldwijd en is eigenaar van de oplossing. Middels een partnerovereenkomst heeft Transitieprofs het (exclusieve) recht gekregen voor de Benelux. Support van incidenten wordt 7*24 uur geborgd door de Deense organisatie. Transitieprofs verzorgt de implementatie, Enterprise Architectuur en SDM (Service Delivery Management). 

Volledig gebaseerd op Microsoft 365

Alleen al in Nederland werken ruim 74.000 organisaties met Microsoft 365 en in de Benelux gaat het om ruim 120.000 ondernemingen (bron Statistica.com). Voor Transitieprofs is het daarom een logische stap dat ITSM-tooling integraal vanuit de Microsoft-omgeving geleverd gaat worden. Niet alleen biedt dit eenvoudigere integratie met het Microsoft-ecosysteem, maar het levert ook uitgebreide automation mogelijkheden door Power Automate. Daarnaast biedt het enorme securityvoordelen om IT-dienstverlening vanuit de eigen Microsoft tenant te regelen.

Meer dan IT-dienstverlening

Het op Microsoft gebouwde ITSM kan breed worden ingebed in organisaties en niet alleen voor IT. Zo wordt het systeem internationaal al veelvuldig ingezet om HR- en facilitaire dienstverlening te leveren en te automatiseren: van het boeken van een bureau tijdens Covid-19 tot en met het reserveren van een vergaderzaal, inclusief catering en online Teams-faciliteiten. Het systeem wordt uiteraard gebruikt voor IT Service Management, waarbij de gebruiker aanvragen en incidenten kan initiëren vanuit Microsoft Teams.

Ook voor Managed Service Providers

ITSM360 is multi-tenant, dus ook geschikt voor bedrijven met meerdere dochterondernemingen en voor Managed Service Providers. Deze bedrijven kunnen vanuit een centrale omgeving meerdere klanten en vestigingen bedienen.

Microsoftintegratie en automation gaan ITSM-landschap veranderen

“Wij werken met een complete reeks aan ITSM-mogelijkheden, waardoor de klant niet wordt geconfronteerd met losse modules en ingewikkelde pricing. De eerste opgetekende klanten hebben ten opzichte van hun bestaande ITSM-tooling een ROI die korter is dan een jaar”, aldus Dennis Daalhuizen, eigenaar van Transitieprofs.

Proof of Concept

Vanaf vandaag kunnen bedrijven in en rondom Nederland zich aanmelden voor een Proof of Concept, waarmee ze de voordelen van IT Service Management tooling vanuit hun eigen Microsoft tenant kunnen ervaren. Er is één licentievorm die alle facetten van IT Service Management bevat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-10-07T13:07:45.000Z Transitieprofs


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.