Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Functionele toepassingen van touchscreens

Dit artikel delen:

Ben jij benieuwd wat de voordelen van touchscreens zijn? Touchscreens hebben vele functionele toepassingen.

Denk bijvoorbeeld aan de touch table. Hiermee heb je met slechts enkele tikken toegang tot diverse informatie. Veel apparaten maken gebruik van de technologie van touchscreens. Wij zochten uit wat de voordelen van touchscreens zijn en hebben ze voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder voor meer informatie over de functionele toepassingen van touchscreens. 

En touchscreen zorgt voor meer snelheid

Een touchscreen zorgt voor meer snelheid. Denk bijvoorbeeld aan een bestelzuil voor de horeca. Hiermee kunnen bestellingen sneller worden opgenomen en naar de keuken worden verzonden, waardoor er een snellere doorloop in het restaurant is. Dit heeft uiteindelijk meer omzet als gevolg. Ook omdat er minder medewerkers hoeven te worden ingezet. Ook in winkels, bioscopen en andere gelegenheden kan een touchscreen klanten sneller helpen. Dit zorgt weer voor meer klanttevredenheid. Ook voor de beveiligingssector kan het snel bedienen via een touchscreen een verschil maken. 

Zeer gebruiksvriendelijk

Een touchscreen is ook zeer gebruiksvriendelijk. Het is vrij eenvoudig om de juiste knop of het juiste item op het menu te selecteren via een touchscreen. Je hoeft er enkel op te drukken en je bent meteen waar je zijn moet. Ook kunnen de toetsen zo groot zijn als nodig is.

Eenvoudig schoon te maken

Touchscreens zijn tevens eenvoudig schoon te maken vanwege het harde glazen oppervlak. Dit is zeer handig in ziekenhuizen, restaurants en andere openbare gelegenheden. Ook zijn touchscreens doorgaans voor ruige omstandigheden ontwikkeld, zoals wisselende weersomstandigheden buiten.

Iedereen kan werken met een touchscreen

Vrijwel iedereen kan werken met een touchscreen. Zo kunne mensen die een fysieke beperking hebben vaak zonder problemen een touchscreen gebruiken. Dit terwijl een computer, muis en toetsenbord vaak wel voor problemen zorgen en minder toegankelijk voor hen zijn. Ook senioren hebben meer moeite met het gebruik van computers en ervaren touchscreens als toegankelijker. Met touchscreen technologieën worden touchscreens dus ook toegankelijker gemaakt voor deze groepen. Het is een instinctief gebaar om iets aan te wijzen wat je graag wilt hebben, wat terugkomt in touchscreens. Waar mensen onvoldoende vertrouwen hebben in het besturen van een computer, is de touchscreen wat anders. De drempel op het gebruik van elektrische apparaten wordt hiermee dan ook verlaagd. Veel mensen snappen hoe het touchscreen werkt vanuit hun intuïtie en willen het dan ook proberen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-11-23T10:10:16.000Z Prestop


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.