Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

4 veiligheidsmaatregelen voor uw website

Dit artikel delen:

De website van uw bedrijf is de virtuele voordeur voor uw klanten, potentiële klanten en alle andere bezoekers van uw bedrijf. Om uw bedrijf en zijn producten of diensten effectief in de markt te zetten, hebt u een website nodig die het voor bezoekers gemakkelijk maakt om te vinden wat ze zoeken, terwijl ze ook de informatie krijgen die ze nodig hebben om uw producten of diensten te kopen, lid te worden van uw loyaliteitsprogramma, of wat u ook maar wilt dat ze doen als gevolg van hun bezoek aan uw website.

Een eenvoudige website met deze functies is echter niet genoeg. U moet ook stappen ondernemen om uw website te beschermen tegen hacken, zodat vertrouwelijke informatie zoals klantnamen, adressen en betalingsgegevens niet toegankelijk zijn voor iemand die deze informatie niet zou mogen hebben. Laat bijvoorbeeld een pentest uitvoeren om de website te beschermen.

Maak beveiliging vanaf het begin een prioriteit

Het is gemakkelijk om de installatie van beveiligingsfuncties uit te stellen tot u meer tijd of geld hebt. Dit is een vergissing, want u kunt beveiliging niet reactief benaderen. Als u wacht tot zich een probleem voordoet, loopt u al achter met het oplossen ervan. Het is beter om nu wat meer geld uit te geven om later een groot probleem te voorkomen. Door van beveiliging een prioriteit te maken vanaf het begin van de bouw van uw website, kunt u beveiliging integreren in uw algemene ontwerp en architectuur. Zo voorkomt u problemen die kunnen ontstaan als u pas beveiliging toevoegt nadat uw site in de lucht is.

Gebruik sterke wachtwoordbeveiliging

Wanneer u klanten een inlognaam en wachtwoord voor uw site laat aanmaken, is het belangrijk dat u sterke wachtwoorden gebruikt, dat wil zeggen wachtwoorden van minimaal 10 tekens, een combinatie van letters en cijfers en speciale tekens. Als u een off-the-shelf website ontwerp platform gebruikt, kunt u wellicht een minimale wachtwoord standaard instellen. Als u uw website echter zelf ontwerpt en bouwt, moet u een programma voor wachtwoordbeheer gebruiken waarmee u sterke wachtwoorden kunt maken en onderhouden.

Installeer een SSL-certificaat

Als u bestellingen aanneemt of andere gevoelige informatie op uw website verwerkt, of als u creditcardbetalingen accepteert, hebt u een SSL-certificaat nodig. Deze beveiliging helpt voorkomen dat gegevens worden onderschept en gelezen door onbevoegden. Een hoogwaardig SSL-certificaat wordt door alle belangrijke browsers herkend en wordt ondersteund door het bedrijf dat het heeft uitgegeven. Als u echter uw eigen SSL-certificaat wilt kopen, zorg er dan voor dat u dat doet bij een gerenommeerde SSL-aanbieder. Er zijn veel bedrijven die SSL-certificaten tegen lage prijzen aanbieden. Maar pas op dat u geen vals of frauduleus certificaat koopt. Hulp nodig? Bekijk hier meer over het bedrijf Surelock.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-09-27T13:59:00.000Z Surelock


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.