Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

SaasNow speelt in op vraag Europese cloud-hosting met groter datacenter

SaasNow, onderdeel van Notilyze en leverancier van hosting-oplossingen voor SAS-platformen, breidt haar Europese datacenter uit. Met de expansie ondersteunt SaasNow de nieuwste versie van het SAS Viya-platform dat draait op een schaalbare Kubernetes-architectuur. Daarnaast biedt de uitbreiding nieuwe mogelijkheden zoals het werken met GPU’s om AI toepassingen te ontwikkelen met deep-learning. Met de versterkte focus op Europa speelt SaasNow ook in op de groeiende vraag van bedrijven en overheidsinstellingen naar hosting binnen de EU-grenzen.

Onder druk van de Europese AVG-regels stellen steeds meer organisaties de eis dat hosting en support niet buiten de EU mogen plaatsvinden of door partijen met banden buiten de EU uitgevoerd mogen worden. SaasNow biedt organisaties volledige dienstverlening inclusief hosting, updates en support voor SAS-omgevingen, allemaal vanuit de Europese Unie. Dit en gezien het feit dat het een zelfstandige Nederlandse organisatie is, maken dat SaasNow gegarandeerd kan voldoen aan deze eis. Daarom koos ook FOD VVVL, de Belgische overheidsorganisatie die onder meer de volksgezondheid bewaakt, voor SaasNow. 

“Toen de Covid-crisis in maart 2020 uitbrak, was er behoefte aan kwalitatieve dashboards om beleidsmakers en onderzoekers te voorzien van inzichten waarop zij direct actie konden ondernemen”, vertelt Kurt Nys ICT Manager bij FOD VVVL. FOD selecteerde SaasNow om een dynamisch schaalbaar en betrouwbaar platform te leveren. Om tegemoet te komen aan de privacy-richtlijnen in Europese wetgeving, zorgde SaasNow ervoor dat de oplossing binnen een week op een private cloud kon draaien.

Dankzij de Europese hosting van SaasNow voor SAS Viya 4, wordt niet alleen voldaan aan de privacyregels. Ook kostentechnisch heeft SaasNow dankzij zelf ontwikkelde optimalisaties een zeer aantrekkelijk aanbod voor kleine en middelgrote klanten in handen. Net als andere producten van SaasNow kunnen omgevingen per maand afgenomen worden en zijn deze eenvoudig op te schalen.

Klanten waaronder KNVB en Voetbalmedia, waarderen de flexibele aanpak van SaasNow bij het volledig beheren van SAS-omgevingen in de cloud. Marion Massop, Manager Data Intelligence bij KNVB: “Wanneer we tijdelijk meer capaciteit nodig hebben, schaalt SaasNow probleemloos de omgeving op, dit is een groot voordeel voor ons. De kwaliteit, betrouwbaarheid en snelheid van dienstverlening, maakt hen een fijne partner om mee te werken.” 

Tom Dogger, CTO bij SaasNow: “Met zelf ontwikkelde optimalisaties voor het SAS-platform zorgen we ervoor dat we onze dienstverlening voor elk formaat klant beschikbaar kunnen maken. Door onze flexibele insteek kunnen we niet alleen hosting, maar ook monitoring en ondersteuning in een compleet pakket aanbieden. Dankzij onze service en de versterkte focus op de Europese markt zijn we klaar voor verdere groei.” 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-21T08:54:09.000Z SaasNow


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.