Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Nieuwe smartphones worden steeds duurder

Producenten van smartphones, zoals Apple met zijn bekende iPhone-serie, hebben in de afgelopen paar jaar de prijzen van nieuwe toestellen systematisch opgeschroefd met soms wel tientallen procenten. De consument betaalt namelijk toch wel, zo is de redenering.

Daarbij zijn ook oudere toestellen die je nieuw koopt nog flink aan de prijs. Neem bijvoorbeeld de iPhone 7 uit 2016, die nieuw maar liefst 529 euro kost. Dit is nog niets vergeleken met een nieuwe iPhone X, waar je tegenwoordig al snel 1400 euro voor betaalt. Een tweedehands toestel biedt alternatieven, alleen weet je dan niet of je wel een goed toestel in huis haalt. Daarom kiezen steeds meer mensen voor een iPhone X refurbished. Een iPhone X is een gereviseerd toestel dat al eerder is gebruikt, maar qua instellingen als nieuw gemaakt is en een intensieve update heeft gehad. Dit bespaart al snel enkele honderden euro's - gemiddeld 15 tot 35 procent - op het aankoopbedrag. Terwijl je nauwelijks inlevert op het vlak van kwaliteit en prestaties. 

De voordelen van refurbished

Tegenwoordig kun je bij goede en betrouwbare aanbieders al een iPhone X refurbished aanschaffen voor circa 800 euro. Tel uit je winst en financiële voordeel! Maar is een iPhone X die gereviseerd is wel van goede kwaliteit? Door op een aantal zaken te letten, ben je vrijwel zeker van een goed en betrouwbaar toestel. Let goed op dat de aanbieder waar je jouw telefoon koopt een keurmerk heeft. Bedrijven met een keurmerk zijn betrouwbaar als het gaat om refurbished telefoons. Verder zit er bij aanbieders van refurbished smartphones een garantietijd op de iPhone waarbinnen je het toestel geheel kosteloos kunt retourneren als het niet bevalt. Kijk verder of er van de betreffende verkoper reviews op internet staan. Staan er veel positieve review, dan mag je uitgaan van een professionele verkoper. Ten slotte heb je op een refurbished telefoontoestel altijd een garantieperiode. Dit is anders dan bij tweedehands toestellen. Koop je een tweedehands smartphone en is er een verborgen defect, dan betaal je zélf de reparatiekosten. Bij een refurbished iPhone hoef je niet flauw te vallen als je ontdekt dat er iets met de smartphone niet in orde is. De verkopende partij is namelijk verplicht om jouw iPhone X refurbished binnen de vastgestelde tijd van de garantie gratis te repareren. Dat geeft extra zekerheid en vertrouwen als je een gerenoveerde smartphone van het type iPhone X aanschaft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-05T11:42:15.000Z Telefoondiscounter.nl
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.