Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Whitepaper: Plannen van hybride cloud strategie

EvoSwitch, een Nederlandse datacenter provider met datacenters in Europa en de Verenigde Staten, met EvoSwitch OpenCloud als eigen cloud interconnectie platform, heeft een nieuwe whitepaper uitgebracht met als titel: ‘How to Build a Better Cloud – Planning.’ De whitepaper biedt managementexpertise voor CIO’s, CTO’s en IT Directeuren en geeft inzicht in een business-gedreven planning proces voor multi-cloud afwegingen en het implementeren van een hybride cloud strategie.

EvoSwitch bedient als colocatie services provider met eigen datacenters in Amsterdam en de Washington DC regio (Manassas) in de Verenigde Staten, een significant aantal klanten met hybride cloud behoeften. Dit is de reden dat EvoSwitch twee jaar geleden het cloud interconnectie platform EvoSwitch OpenCloud initieerde. Via deze marktplaats hebben EvoSwitch klanten volgens het bedrijf de mogelijkheid om snel en veilig interconnecties aan te brengen met andere cloud platformen waaronder AWS, Google en Azure.

De nieuwe whitepaper is voor een deel gebaseerd op de hybride cloud klantervaringen rond EvoSwitch OpenCloud. Ook de cloud management expertise van de auteur zelf zijn in de whitepaper verwerkt. Voor CIO’s, CTO’s en IT Directeuren biedt de whitepaper een business-gedreven leidraad voor het succesvol ‘plannen’ van een hybride cloud strategie. Patrick van der Wilt is de auteur van de whitepaper ‘How to Build a Better Cloud – Planning.’ Van der Wilt is de commercial director van EvoSwitch - een professional met veel ervaring op het gebied van datacenter services en cloud computing.

De EvoSwitch whitepaper met als titel ‘How to Build a Better Cloud – Planning’ telt 30 pagina’s en is beschikbaar in het Engels. De whitepaper kan gratis worden gedownload via de volgende link: Whitepaper 'How to Build a Better Cloud – Planning'

Hybride cloud: creëren draagvlak

De nieuwe whitepaper van EvoSwitch is volgens de auteur een document dat diepgaande inzichten biedt aan CIO’s, CTO’s en IT Directeuren als het gaat om het succesvol inrichten van planning processen voor een hybride cloud roadmap.

Patrick van der Wilt geeft als auteur van de whitepaper een managementbeschrijving van de factoren die men in overweging kan nemen bij het selecteren van een solide balans in private/publieke cloud, en het plannen van een migratie naar een hybride cloud omgeving. De volgende factoren zijn volgens de auteur van belang: identificeren van business-eisen; identificeren hybride cloud voordelen en businessresultaten; compliance management; (spreiden van) kosten; identificeren en modificeren van interne organisatorische capaciteiten; data onafhankelijkheid; asset review & management – zowel data als mensen; eenheid creëren in connectiviteit tussen systemen, data, services en hosting infrastructuur; en het verkopen van de hybride cloud strategie binnen de eigen organisatie. Van der Wilt gaat in de whitepaper dieper in op deze factoren, waarbij hij specifieke tips geeft voor het plannen van het geëigende hybride cloud delivery model.

“Succesvolle digitale transformatie en migratie naar een hybride cloud omgeving vraagt om een gedetailleerde planning, maar bovenal om het creëren van draagvlak in de eigen organisatie,” zegt Patrick van der Wilt, de auteur van de nieuwe EvoSwitch whitepaper. “De sleutel tot succes van een migratie naar hybride cloud is het uitleggen en verkopen van de geplande processen, in iedere fase van een cloud migratie. De whitepaper biedt aan de ene kant CIO’s, CTO’s en IT Directeuren diepgaande input voor het plannen van hun stappen naar een hybride cloud omgeving. Aan de andere kant heb ik ook inleidende informatie toegevoegd voor niet-technische senior managers die betrokken zijn bij IT beslissingsprocessen en het plannen van hybride IT.”

De EvoSwitch whitepaper bevat een variëteit aan marktonderzoeksresultaten op het gebied van hybride cloud. Volgens de auteur kunnen enterprise managers hiermee hun voordeel doen als het gaat om het creëren van organisatorisch draagvlak voor hybride cloud initiatieven. In de whitepaper zijn ook afwegingen terug te vinden als het gaat om private versus publieke cloud, inclusief een overzichtslijst met ’10 Key Pros & Cons of Public and Private Cloud.’ De whitepaper sluit af met een Planning Checklist waarin bondig de kernactiviteiten zijn opgenomen die men in overweging kan nemen in de aanloop naar een hybride cloud implementatie.

Experts van EvoSwitch zijn op dit moment al bezig met het samenstellen van een nieuwe whitepaper, die nauw zal aansluiten op het huidige document. Terwijl de huidige whitepaper de strategische ins en outs van het ‘planning’ proces voor hybride cloud behandelt, zal de binnenkort uit te brengen whitepaper adviezen geven met betrekking tot de implementatiefase.

Over EvoSwitch

EvoSwitch levert veilige en duurzame datacenter services via cloud- en carrier-neutrale datacenters in Europa en de Verenigde Staten. Het bedrijf biedt onderdak aan een groeiend aantal klant-ecosystemen die zich hebben gevormd op basis van onderlinge connectiviteit en hybride cloud. EvoSwitch opereert daarbij op ‘the edge’ van het internet en voorziet klanten van toegang tot publieke cloud omgevingen. De waarde die EvoSwitch voor klanten en partners creëert, stelt wereldwijd opererende klanten alsook lokale gebruikers in staat om hun IT infrastructuren toekomstbestendig in te richten en te kunnen groeien.

In de cloud- en carrier-neutrale datacenters van EvoSwitch in Europa en de Verenigde Staten is 13.000 m2 colocatie vloeroppervlak beschikbaar met uitgebreide mogelijkheden voor verdere groei. De datacenters van EvoSwitch kennen een hoge dichtheid als het gaat om de aanwezige netwerk providers, waarmee zowel Nederlandse als wereldwijd opererende klanten worden bediend. De connectiviteitsopties binnen EvoSwitch worden verder versterkt door de aanwezige PoP’s van internetexchanges zoals AMS-IX, NL-ix en LINX NoVA. EvoSwitch heeft tevens een uitgebreid portfolio aan managed services opgebouwd, waaronder EvoSwitch OpenCloud. Dit is een cloud-neutrale marktplaats voor low-latency interconnectie binnen hybride cloud omgevingen waar onderhand veel partners bij zijn aangesloten.

Voor meer informatie over EvoSwitch, ga naar: de website van EvoSwitch

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-08-15T16:08:44.000Z EvoSwitch
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.