Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Vultr opent de AI markt in Nederland

Cloud platform Vultr brengt gewilde AI chips naar Nederland en Europa om innovatie vrij baan te geven

Amsterdam, 13 september 2023 - Het grootste wereldwijde private cloud platform, Vultr, brengt tot voor kort onbereikbare rekenkracht naar Europese bedrijven voor het ontwikkelen van diensten waarvoor kunstmatige intelligentie en machine learning een belangrijke rol spelen. Via het cloudnetwerk van Vultr krijgen bedrijven in Europa ruim toegang tot de benodigde AI-chips die nodig zijn om toonaangevende AI-toepassingen te bouwen en door te ontwikkelen. 

Door gewilde NVIDIA GPU's wereldwijd beschikbaar te maken en juist in Europa aan te vullen, wil Vultr een rol spelen in het democratiseren van rekenkracht en AI-innovatie wereldwijd. Om AI-innovatie in Nederland verder te ondersteunen, lanceert Vultr zijn startup programma hier zodat startups snel en heel betaalbaar toegang krijgen tot GPU's in de cloud en direct volle kracht vooruit kunnen.

“Het is onze missie om AI innovatie overal ter wereld vrij baan te geven met ons cloud platform" zegt J.J. Kardwell, CEO van Vultr en The Constant Company. "Wij brengen de kracht van NVIDIA’s laatste generatie GPU's, inclusief de HGX H100 and A100, naar Nederland en alle startup hubs in Europa, Zuid-Amerika, Afrika, Azië, en het Midden-Oosten. Innovatie gebeurt overal en we zien het als onze taak om elke regio ter wereld uit te rusten met toegang tot NVIDIA GPU's en hun software modules."

“Het ondersteunen van wereldwijde AI innovatie is essentieel in onze missie,” zegt Rick Champagne, Director Media en Entertainment bij NVIDIA. “Toegang tot de NVIDIA H100 Tensor Core GPU’s om enorme loads zoals media en AI te kunnen draaien, zijn nu beschikbaar via de Vultr cloud in Europa.”

DSA “Future of AI in the Cloud” op 14 september

Vultr is de hoofdsponsor van het "The Future of AI in the cloud" evenement, dat wordt georganiseerd door de Dutch Startup Association. Sprekers zijn onder meer NVIDIA's Rick Champagne. Het evenement vindt plaats op 14 september bij Mediamatic in Amsterdam. 

We nodigen alle Nederlandse startups, innovators, community builders, tech leiders, media en investeerders uit om aanwezig te zijn, om de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van AI in de cloud te bespreken. Het is van belang dat startups wereldwijd toegang krijgen tot een eersteklas AI-enabled cloud-infrastructuur. Het doel is om de groei van nieuwe tech-ecosystemen te faciliteren en te bouwen aan de tech-hubs van de toekomst, hier in Amsterdam.

Het Vultr Startup Programma

Het programma is open voor alle in Nederland gevestigde startups en Vultr biedt tot 50% korting op computerkracht uit de cloud voor in aanmerking komende deelnemers. Dit programma omvat toegang tot de nieuwste high-performance computer-technologie, waaronder GPU's en CPU’s, bare metal en meer. Bovendien krijgen deelnemers aan het startup programma toegang tot toegewijde support engineers om te helpen met eventuele technische behoeften.

Over Vultr

Vultr is op een missie om hoogwaardige cloud-computing gemakkelijk, betaalbaar en toegankelijk te maken voor bedrijven en developers in de hele wereld. Het Vultr platform is toegankelijk op alle 6 continenten, bedient 1,5 miljoen klanten wereldwijd in 185 landen, vanuit 32 datacenters met flexibele, schaalbare cloud compute, cloud GPU, Bare Metal en cloud Storage Solutions. Vultr is opgericht door David Aninowsky en is opgebouwd zonder externe investeringen; het is nu het grootste cloud computing bedrijf ter wereld dat in private handen is. Meer informatie op www.vultr.com of zie hier.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-09-13T16:59:57.000Z Vultr


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.