Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

HR-specialist HR Path haalt € 100 miljoen op

Dit artikel delen:

De Franse HR-specialist HR Path heeft € 100 miljoen opgehaald bij investeringsfonds ANDERA Partners. Dit bedrag moet het bedrijf in staat stellen zijn Nederlandse en verdere internationale expansie voort te zetten en zijn status als toonaangevende speler in de HR-sector te versterken.

HR Path, een veelbelovende Franse scale-up die een compleet portfolio aan HR-activiteiten aanbiedt, heeft € 100 miljoen opgehaald bij investeringsfonds ANDERA Partners. Dit bedrag, dat HR Path in een derde investeringsronde heeft opgehaald en dat ongekend is voor de Franse HR-sector, moet het bedrijf in staat stellen zijn Nederlandse en verdere internationale expansie voort te zetten en zijn status als toonaangevende speler in de HR-sector te versterken.

Het succesverhaal begon toen de twee bevriende consultants François Boulet en Cyril Courtin in 2001 besloten te gaan samenwerken. Ze richtten HR Path op, dat een wereldwijde speler zou worden op HR-gebied, en dat door de combinatie van vakinhoudelijke kennis en technologische expertise de beste HR-diensten kan aanbieden aan bedrijven van elke mogelijke omvang.

Dankzij haar multidisciplinaire teams dekt HR Path de complete value chain af, waardoor het bedrijf als geen ander in staat is de HR-prestaties van bedrijven te optimaliseren. HR Path biedt haar klanten een compleet palet aan activiteiten, en neemt daarmee internationaal een unieke positie in. Haar gepersonaliseerde dienstverlening gaat van consultancy op het gebied van HR-transformatie, onderhoud en outscourcing naar de implementatie van software-oplossingen en verandermanagement.

HR Path kenmerkt zich door haar grote flexibiliteit, en behoudt haar onafhankelijkheid dankzij de sterke samenwerking van haar teams met de belangrijkste softwareoplossingen op de markt. De HR-specialist is momenteel de belangrijkste integrator van Cegid, Oracle Cloud voor HCM, SAP SuccessFactors, Workday, HR Access, Sage en Talentsoft. Daarnaast heeft HR Path haar eigen softwaresuite ontwikkeld, PoweHR. Deze oplossing wordt ingezet voor salarisbeheer, timemanagement en talentmanagement – ook in de publieke sector - en helpt bedrijven gefundeerde beslissingen te nemen.

Van veelbelovende start-up tot internationale scale-up

In 18 jaar tijd heeft HR Path vanuit haar Parijse hoofdkantoor een klantenbestand van zo’n 1.200 bedrijven opgebouwd. Ongeveer 85% van deze bedrijven is genoteerd aan de Franse SBF 120-index; verder bestaat het klantenbestand uit middelgrote bedrijven, mkb en organisaties in de publieke sector. In Nederland bedient HR Path bedrijven met een vergelijkbaar profiel. De scale-up heeft zijn groei in de Benelux al in 2018 een boost gegeven, met de overname van branchegenoot Ataraxis. HR Path is momenteel werkzaam in 14 landen op 5 continenten, heeft meer dan 800 werknemers in dienst, draait een omzet van € 95 miljoen, en is het afgelopen boekjaar met meer dan 30% gegroeid.

De eerste twee investeringsronden, in juni 2015 en maart 2017, hebben respectievelijk € 10 miljoen en € 30 miljoen opgebracht. Dankzij de steun van het investeringsfonds ANDERA Partners en een bankenconsortium bestaande uit Société Générale, BNP Paribas, Crédit Agricole Ile-de-France en Banque Palatine, heeft deze derde financieringsronde het bedrag van € 100 miljoen euro opgeleverd. Daarmee behoort deze investeringsronde tot de grootste in de ‘French Tech’.

HR Path wil haar internationale expansie voortzetten door haar netwerk te versterken in de Verenigde Staten, in Azië-Pacific, in Europa en, afhankelijk van de kansen, in andere gebieden waar het bedrijf al gevestigd is.

Op basis van zowel organische als extern gefinancierde groei, zijn de doelen van HR Path:

  • een omzet behalen van € 130 miljoen in 2020 en binnen 5 jaar een omzet van € 240 miljoen realiseren;
  • haar personeelsbestand vergroten;
  • wereldleider worden op het gebied van wereldwijde HR-oplossingen.

“Een scherp reactievermogen, wendbaarheid en aanpassingsvermogen zijn woorden die we vaak horen. Maar met HR Path willen we ze ook de juiste lading geven, zonder dat we grenzen opleggen. We vinden namelijk dat ons avontuur ook een bewijs is van het feit dat het Franse ondernemerschap dynamisch en daadkrachtig is, banen creëert en internationaal kan schitteren”, aldus François Boulet en Cyril Courtin, oprichtende partners van HR Path.

“We volgen de HR Path Group en haar bestuurders al enkele jaren en zijn onder de indruk van haar groeitraject in Frankrijk en het buitenland, evenals van de solide partnerships die François en Cyril hebben opgebouwd. Het financieren en ondersteunen van de schaalverandering van veelbelovende Franse bedrijven die wereldleiders willen worden in hun markt, vormt de kern van de Winch Capital-fondsstrategie. We zijn dan ook zeer verheugd dat we deze nieuwe groeicyclus van HR Path mogen ondersteunen,” aldus Antoine Le Bourgeois en François-Xavier Mauron, Managing Partners van ANDERA Partners.

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-04-11T10:05:17.000Z Wisse Kommunikatie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.