Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Online trainingen besparen 85% stikstof en 87% energie

Dit artikel delen:

Startup Tafelgasten speelt in op groeiende vraag naar online trainingen Startup Tafelgasten.com biedt online trainingen voor bedrijven, omdat dit een veel duurzamere manier van opleiden is dan offline. Het bespaart niet alleen 85% stikstof en 87% energie, maar levert ook sociale voordelen op. Zo kunnen online meer mensen deelnemen en hebben ze daarbij onderling meer interactie. Dit blijkt uit het onderzoek ‘Blended Learning and sustainable development’ van The Open University UK.

Met haar trainingsconcept haakt Tafelgasten.com in op de trend ‘Het nieuwe werken’, een combinatie van werken op kantoor en thuis, waarbij contacten deels online plaatsvinden. In deze hybride vorm is steeds meer plaats voor online teambuilding en -ontwikkeling. Uit het onderzoek van de Open University in Engeland, uitgevoerd door Sally Caird en Robin Roy, blijkt dat online trainingen zowel duurzame als sociale voordelen hebben ten opzichte van de offline variant. ‘’Er is vooral behoefte aan online trainingen bij grotere bedrijven die het hybride werken hebben omarmd. Een behoefte die wij met gekwalificeerde trainers uitstekend kunnen invullen”, zegt Stefan Renkema, één van de twee founders van Tafelgasten.

Duurzame voordelen online trainingen

Uit onderzoek blijkt dat de keuze voor online trainingen gemiddeld een besparing van 85% stikstof en 87% energie oplevert ten opzichte van de meer traditionele trainingen op locatie. Deze besparingen komen door minder prints, minder trainingsmaterialen, minder (internationale) reisbewegingen en minder benodigde trainingsruimten. Een onderzoek van Ecofys (‘CO2-reductie, het nieuwe werken’) haakt hierbij aan en ziet een besparingspotentieel van 1,3-1,7 megaton CO2-uitstoot op jaarbasis door de vermindering van woon-werkverkeer en minder benodigde kantoorruimtes. Daarbij is rekening gehouden met de negatieve ‘rebound-effecten’ van meer energieverbruik voor benodigde ICT-oplossingen en thuiswerken.

SDG-invulling en sociale voordelen

De keuze voor online levert een bijdrage aan de Sustainable Development Goals (SDG’s) 12 (responsible consumption and production) en 13 (climate action.) Daarnaast levert het sociale voordelen op. Volgens onderzoek van Blount is 1,5 à 2 uur voldoende voor een online training, er hoeft geen hele dag te worden gereserveerd. Ook zien zij de locatie-onafhankelijkheid als een voordeel. Via Zoom/Teams (of een ander online system) kan iedereen deelnemen aan een online training. Er zijn geen kosten voor reizen, locatie en catering. Daarnaast kunnen online trainingen interactief zijn. Via chat en Q&A is het gemakkelijker vragen te stellen, en direct contact of samen een opdracht uitvoeren is eenvoudig te regelen via breakout rooms.

Over Tafelgasten

Stefan Renkema en Nikaj Junte startten in 2020 met Tafelgasten.com, een platform voor het uitwisselen en vernieuwen van kennis in een wereld waarin hybride werken het nieuwe normaal is. Zij doen dit met ZZP-trainers die live online trainingen verzorgen. Beide ondernemers hebben een directiefunctie gehad in het (internationale) bedrijfsleven en ruime ervaring opgedaan in het geven van trainingen. Zoals zij zelf zeggen, hebben ze kansen gekregen waardoor zij als mens en professional ‘rijker’ zijn geworden. Die kansen willen zij nu ook aan anderen geven; zij doneren 10% van hun inkomsten aan goede doelen die zich inzetten voor beter onderwijs voor kinderen. Meer informatie: www.tafelgasten.com

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-10-15T10:14:02.000Z PRGoeroes


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.