Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Doxis4 integratie van ECM met Blockchain

Dit artikel delen:

SER is de eerste ECM-leverancier die op intelligente wijze ECM- en blockchaintechnologie integreert. Terwijl anderen nog steeds discussiëren over de mogelijkheden van blockchain en ECM, heeft SER - Europa's grootste onafhankelijke ECM-leverancier - een POS-oplossing (proof of store) gelanceerd: Doxis4Cloud verenigt de voordelen van ECM-samenwerking tussen interne en externe partners met een extra laag van beveiliging en vertrouwen door het toevoegen van blockchain-functionaliteiten. De blockchain fungeert als beveiliging voor alle betrokken partijen door het mogelijke wantrouwen tegen de eigenaar van het samenwerkings¬platform te elimineren.

Naast de uitgebreide bestaande beveiligingsmaatregelen in SER's software-oplossing, is de POS-module toegevoegd aan Doxis4Cloud. Het catalogiseert alle Doxis4-documenten en hun versies in Ethereum op een manier dat iedereen de documenten die zijn opgeslagen in Doxis4Cloud kan bewijzen en valideren. De niet te veranderende wijze van het Ethereum blockchain-netwerk zorgt dus voor consensus onder deelnemers over de documenten, hun bestaan en authenticiteit.

"Met trots presenteren we de eerste integratie van Doxis4 en blockchain. Hiermee bieden we internationaal opererende teams van interne en externe partijen een solide en veilige oplossing om een extra laag vertrouwen en betrouwbaarheid toe te voegen aan hun samenwerkings¬inspanningen", stelt Morad Rhlid, Managing Director van SER Solutions International. "In slechts enkele maanden van idee tot ‘proof of store’; dat markeert de sterke punten en kennis waarmee we ons platform innoveren en verder ontwikkelen."

Ethereum stimuleert Doxis4Cloud
Ethereum en Doxis4Cloud werken samen om het meeste uit de beveiligingsmaatregelen te halen en die verder op te voeren. Het catalogiseerproces is gebaseerd op Ethereum slimme contracten waarin de hash-waarden van het document en een reeks in aanmerking komende identificerende metadata, zoals de bestandsnaam, worden opgeslagen in het gedistribueerde grootboek van de blockchain. Deze metadata kunnen worden teruggehaald om het bestaan van een bepaald document te bewijzen en de integriteit ervan te valideren.
Het slimme contract zelf biedt een set compressiemethoden waarmee iteratief alle gecatalogiseerde documenten kunnen worden getoond, om met een bepaald document naar zijn metadata te zoeken en om de hash-waarde van het document op te halen. Die hash-waarde kan gemakkelijk worden gebruikt om de documentintegriteit te valideren. Hoewel de POS-module een gebruiksvriendelijke manier heeft om die methoden aan te roepen, kunnen diezelfde methoden eenvoudig worden opgeroepen met frontends van derden om het validatieproces volledig onbevooroordeeld te houden. Een voorbeeld van een dergelijke derde partij is myetherwallet.com, dat kan worden gebruikt door alleen het slimme contractadres te hebben.
Verder, zolang de 20.000 en meer knooppunten - verspreid over de hele wereld die het Ethereum-netwerk vormen - het grootboek levend houden, zal de documentenlijst, onafhankelijk van de beschikbaarheid van het content managementplatform, beschikbaar zijn.
De POS-module is slechts een eerste stap in SER’s reis naar blockchain-integratie en er wordt voortdurend naar toekomstige kansen en ‘use cases’ gekeken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-12-18T14:26:53.000Z SER Solutions
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.