Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

RETN verdubbelt netwerkcapaciteit in EvoSwitch

RETN, een internationaal opererende netwerk service provider, heeft een omvangrijke netwerk upgrade uitgevoerd bij het datacenter van EvoSwitch in de regio Amsterdam. De upgrade van RETN’s Point-of-Presence (PoP) betekent een verdubbeling van RETN’s bestaande netwerkcapaciteit in EvoSwitch AMS1.

De netwerk upgrade maakt van RETN’s PoP in EvoSwitch AMS1 in feite een ‘Super PoP.’ Ook voor de algehele netwerkcapaciteit in EvoSwitch AMS1 en de toch al hoge netwerkdichtheid in het datacenter betekent de upgrade een significante uitbreiding.

“Gedreven door een groeiende klantvraag hebben wij besloten om de huidige upgrade uit te voeren en daarmee de capaciteit van onze PoP in EvoSwitch AMS1 te verdubbelen,” zegt Andrey Gazizov, CTO van RETN. “Wij kunnen nu gemakkelijk onze bestaande bandbreedtecapaciteit verhogen tot aan 4 Tbps. Hiermee zijn wij in staat om een groter aantal lokale en internationale klanten te bedienen als het gaat om hun connectiviteitsbehoeften vanuit de Nederlandse markt. RETN is inmiddels alweer een paar jaar een vaste connectiviteitspartner voor EvoSwitch. Wij waarderen het werk dat hun afdeling Support verricht, en ook de snelle levering en redelijke prijzen van de services die zij bieden.”

Pan-Europees netwerk

De samenwerking tussen RETN en EvoSwitch AMS1 begon in 2014, toen RETN haar DWDM PoP lanceerde in het grote datacenter van EvoSwitch in de regio Amsterdam. De PoP is direct verbonden met RETN’s multi-gigabit, pan-Europese netwerk en vormt een significant aandeel van RETN’s aanwezigheid in de Benelux regio.

“Dit bewijst maar weer dat Amsterdam het centrum in de wereld is als het gaat om digitale connectiviteit,” zegt Eric Boonstra, Chief Executive Officer (CEO) van EvoSwitch. “Het maakt niet uit of je een multinationaal opererende corporate bent of een wat kleiner bedrijf, het is logisch om Amsterdam als colocatie omgeving te kiezen als het gaat om Europese datacenter aanwezigheid. Vanuit deze locatie kun je gemakkelijk internetconnectiviteit realiseren en heb je toegang tot de gehele wereld. Wij zijn blij dat RETN EvoSwitch heeft gekozen om hun Super PoP onder te brengen. Deze voorkeur van RETN is niet alleen gebouwd op de vertrouwensrelatie die wij de afgelopen jaren hebben opgebouwd, maar is ook ingegeven door de wetenschap dat EvoSwitch hen een rijke selectie kan bieden aan content, cloud services en connectiviteit.”

Over RETN

RETN is een internationale netwerk service provider die een scala aan diensten aanbiedt via een eigen fiber-optisch netwerk. RETN levert deze services aan carriers, grote enterprises, CDN’s, overheidsorganisaties, alsmede hosting en cloud providers. RETN heeft in totaal meer dan 32.000 km fiber beschikbaar in haar pan-Europese netwerk, waarmee 29 landen in Europa, Azië en Noord-Amerika met elkaar zijn verbonden. Ook heeft het netwerk een prominente aanwezigheid in sterke groeimarkten zoals Oost-Europa en Rusland.

De RETN backbone (welke verbinding maakt met alle grote carrier-neutrale datacenters) verzorgt een groot deel van het internationale internetverkeer in de regio’s waar doorheen het netwerk is aangelegd. Het DWDM gebaseerde netwerk is ontworpen op basis van een ring-architectuur waarmee meerdere lagen aan redundantie worden geboden. De unieke geografische footprint van het netwerk biedt 5 Tbps aan capaciteit via de vier primaire routes tussen het Westen en Azië.

Voor meer informatie over RETN’s PoP’s in Nederland en wereldwijd, ga naar:
http://retn.net/points-of-presence/.

Over EvoSwitch

EvoSwitch levert veilige en duurzame datacenter services via cloud- en carrier-neutrale datacenters in Europa en de Verenigde Staten. Het bedrijf biedt onderdak aan een groeiend aantal klant-ecosystemen die zich hebben gevormd op basis van onderlinge connectiviteit en hybride cloud. EvoSwitch opereert daarbij op ‘the edge’ van het internet en voorziet klanten van toegang tot publieke cloud omgevingen. De waarde die EvoSwitch voor klanten en partners creëert, stelt wereldwijd opererende klanten alsook lokale gebruikers in staat om hun IT infrastructuren toekomstbestendig in te richten en te kunnen groeien.

In de cloud- en carrier-neutrale datacenters van EvoSwitch in Europa en de Verenigde Staten is 13.000 m2 colocatie vloeroppervlak beschikbaar met uitgebreide mogelijkheden voor verdere groei. De datacenters van EvoSwitch kennen een hoge dichtheid als het gaat om de aanwezige netwerk providers, waarmee zowel Nederlandse als wereldwijd opererende klanten worden bediend. De connectiviteitsopties binnen EvoSwitch worden verder versterkt door de aanwezige PoP’s van internetexchanges zoals AMS-IX, NL-ix en LINX NoVA. EvoSwitch heeft tevens een uitgebreid portfolio aan managed services opgebouwd, waaronder EvoSwitch OpenCloud. Dit is een cloud-neutrale marktplaats voor low-latency interconnectie binnen hybride cloud omgevingen waar onderhand veel partners bij zijn aangesloten.

Voor meer informatie over EvoSwitch, ga naar: https://evoswitch.com

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-07-26T17:50:32.000Z EvoSwitch
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.