Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

De Kerstman gaat op de groene tour

Sharp Energy Solutions heeft het SantaPark Arctic World in Rovaniemi – de officiële woonplaats van de Kerstman in het noorden van Finland – voorzien van 135 fotovoltaïsche panelen. De zonne-energieoplossing draagt bij aan de besparing van honderden kilo’s koolstof per dag en zorgt zo voor een significante verlaging van de totale koolstofproductie van het attractiepark. Daarmee draagt de oplossing bij aan het behouden van het kwetsbare noordpoolmilieu voor toekomstige generaties.

Met meer dan 100.000 bezoekers uit meer dan zeventig landen biedt SantaPark Arctic World uiteenlopende ervaringen voor bezoekers die op zoek zijn naar het ware kerstgevoel. De aanhoudende klimaatverandering zorgt echter voor wereldwijd stijgende temperaturen; een bedreiging voor de natuur van de noordpoolcirkel. Het Finse Meteorologisch Instituut voorspelt bijvoorbeeld dat er de komende honderd jaar steeds minder sneeuw valt.   

Duurzame en verantwoorde ontwikkeling is een prioriteit voor SantaPark Arctic World, en de Sharp-zonnepanelen bieden het Arctic TreeHouse Hotel in combinatie met geothermische verwarming een milieuvriendelijke oplossing én luxueus comfort voor de gasten.

Vanwege zijn locatie op de noordpoolcirkel komt de zon 52 dagen per jaar niet op in SantaPark Arctic World. In de zomer gaat de zon 52 dagen lang niet onder. In het laatste geval betekent dat dat de energieopwekking wekenlang dag en nacht doorgaat. Dan wekken de panelen per 43kWP-systeem iedere dag 280 kWh op.

De indeling van de 135 Sharp NU-RD300 PV-panelen op het hotel is ontworpen door installateur PlayGreen en is speciaal bedacht om van ’s ochtends tot ’s avonds maximale energieopwekking te garanderen. Daarom ligt de ene helft van de panelen op het zuidoosten, en de andere helft op het zuidwesten. De premium Sharp PB-panelen zijn geselecteerd op basis van hun bestendigheid tegen de extreme weersomstandigheden op de noordpoolcirkel. Ook werden de panelen gekozen vanwege hun gladde, compleet zwarte ontwerp, een look die goed aansluit op de designeisen van SantaPark Arctic World.

Doordat klimaatverandering een directe impact heeft op zijn woonplaats, neemt de officiële Kerstman van Finland milieubescherming zeer serieus: “De Kerst komt eraan en dat is het perfecte moment om meer aandacht te besteden aan je vrienden, geliefden en mensen die wel wat extra hulp kunnen gebruiken. Kerstmis is een tijd van geven, en voor ons geldt dat het hele jaar. Voor elkaar en voor het milieu zorgen is erg belangrijk. En dat begint met kleine stapjes en het maken van de juiste keuzes om te zorgen voor een beter en veiliger milieu voor iedereen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-12-13T13:15:26.000Z Sharp
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.