Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

CorelDRAW Graphics Suite 2021 stimuleert samenwerking en productiviteit

Corel kondigt vandaag het nieuwe productaanbod van CorelDRAW 2021 aan, inclusief de professionele grafisch ontwerpsoftware CorelDRAW® Graphics Suite 2021. De nieuwe suite is verkrijgbaar voor Windows en Mac en richt zich sterk op samenwerking dankzij next-generation tools die het ontwerp- en revisieproces stroomlijnen. Geef de productiviteit een boost met een flexibele ontwerpruimte waarin gebruikers controle kunnen nemen over hun projecten en ontwerpelementen. Met de geavanceerde illustratie- en fotobewerkingsmogelijkheden kunnen ontwerpers sneller dan ooit hun unieke creatieve visie in werkelijkheid omzetten. Nu onze definitie van wat een werkplek eigenlijk is steeds verder wordt verfijnd, is de CorelDRAW.app™ voor touch geoptimaliseerd en beschikbaar gemaakt als geheel nieuwe iPad-app. Hierdoor beschikken grafische professionals over nieuwe opties om vanaf iedere locatie en vrijwel elk apparaat creatief aan de slag te gaan.

"De manier waarop we werken is sneller veranderd dan we ooit voor mogelijk hadden gehouden en CorelDRAW Graphics Suite 2021 pakt deze behoefte voortvarend aan. In een tijd waarin het belangrijker dan ooit is om verbonden te blijven, stellen onze samenwerkingstools teams in staat om inspiratie en feedback in real-time te delen, ongeacht of ze zich nu aan de andere kant van de stad of van de wereld bevinden,” aldus John Falsetto, de Senior Director of Products, Graphics en Productivity. "We hebben de workflows van onze gebruikers opnieuw onder de loep genomen en uitgebreide verbeteringen aangebracht in de suite als geheel. Zo kunnen we ontwerpers helpen om hun projecten sneller te voltooien, van idee tot eindproduct."

CorelDRAW Graphics Suite 2021 biedt vectorillustratie, lay-out en typografie, fotobewerking en meer, vereenvoudigt complexe workflows en biedt ontwerpers volledige controle over de manier waarop ze hun beste werk willen maken, op Windows, Mac, via het web of op mobiele apparaten. De hoogtepunten van de nieuwste versie, die de nadruk leggen op samenwerking, productiviteit en smetteloos resultaat omvatten:

Next generation samenwerking om verbinding te maken, deadlines van projecten te behalen en vanaf iedere locatie samen te werken in real-time.

 • NIEUW! Dashboard: Het dashboard in CorelDRAW® 2021 en CorelDRAW.app fungeert als een samenwerkingshub die alle ontwerpbestanden in de Cloud omvat. Middels één klik kunnen voorbeelden worden weergegeven, zodat gebruikers de projectstatus, alle opmerkingen en het aantal teamleden kunnen bekijken. Deel ontwerpbestanden direct vanuit CorelDRAW 2021 zonder dat elk bestand afzonderlijk geopend hoeft te worden.
 • NIEUW! Live commentaar: Reviewers en autoriseerders kunnen nu commentaar leren op documenten en deze annoteren in CorelDRAW.app, waarbij de instant feedback in het werkbestand van de ontwerper wordt weergegeven in de CorelDRAW 2021 toepassing op hun Windows- of Mac-systeem. Dankzij het delen van aantekeningen en opmerkingen in real-time kunnen vertragingen worden vermeden en kan goedkeuring worden versneld. 
 • NIEUW! Integratie in Microsoft Teams: Zakelijke klanten kunnen ontwerpbestanden bekijken en bewerken met behulp van CorelDRAW.app voor Teams. Gebruikers kunnen zich aanmelden met een zakelijke Microsoft 365-gebruikersaccount om nieuwe ontwerpen te maken en samen te werken aan de beoordeling van ontwerpen met teamleden, recht in één van de Teams kanalen.

Met de geheel nieuwe flexibele ontwerpruimte kunnen gebruikers efficiënter werken, met meer controle over projecten en ontwerpelementen.

 • NIEUW! Weergave van meerdere pagina’s: Bekijk, beheer en bewerk alle digitale assets in één weergave. Verplaats en kopieer voorwerpen over en tussen pagina's, vergelijk ontwerpen naast elkaar en wijzig de volgorde van pagina's zonder enige beperking, zodat u de juiste schikking krijgt.
 • NIEUW! Koppelvenster/controlevenster: Het ‘koppelvenster/controlevenster’ zet alle pagina's in een ontwerp en heeft een nieuwe rasterweergave met miniaturen, waardoor het gemakkelijker wordt om pagina's te beheren en sorteren. Navigeer door projecten, voeg pagina's toe, verwijder deze of wijzig de naam ervan en schakel in één klik tussen weergavemodi. Op deze manier kunnen gebruikers zich focussen op een enkele pagina of de nieuwe weergave met meerdere pagina's gebruiken.
 • NIEUW! Meerdere items tegelijk exporteren: Bespaar tijd met een scala aan flexibele opties voor het uitvoeren van pagina's en voorwerpen en maak een aangepaste lijst met ontwerpelementen die in één klik zijn te exporteren. Exporteer dezelfde ontwerpelementen tegelijkertijd in een ander formaat, een andere resolutie of indeling. Dit is ideaal bij ontwerptaken voor mobiele apps of voor het eenvoudig exporteren van meerdere items met identieke instellingen. Exporteer pagina's of voorwerpen naar meerdere indelingen die de industriestandaard vormen, waaronder PDF. 

Geavanceerde illustratiefuncties leveren adembenemend resultaat in recordtijd met nauwkeurige lay-outmogelijkheden en innovatieve tools die complexe workflows eenvoudiger maken.

 • NIEUW! In perspectief tekenen: Teken voorwerpen of geïllustreerde taferelen sneller en eenvoudiger dan ooit in perspectief. Kies uit een 1-, 2- of 3 puntsperspectief, teken een groep voorwerpen in een gedeeld perspectiefvlak of voeg een bestaande groep toe en verplaats en bewerk voorwerpen zonder enige beperking en zonder dat het perspectief verloren gaat. 
 • VERBETERD! Hulplijnen en NIEUW Zelf Magnetisch: Beheer aangepaste hulplijnen en schakel in één klik over tussen een weergave van de ware grootte naar een weergave van de paginadimensies. En met de ‘Zelf Magnetisch functie’ kunnen gebruikers ontwerpelementen snel en nauwkeurig verplaatsen en transformeren dankzij de nieuwe mogelijkheden om uitlijnen in en uit te schakelen. 

Met de vooruitstrevende fotobewerking levert Corel PHOTO-PAINT™ 2021 een sneller en gemakkelijker traject naar beeldschone afbeeldingen die de verwachtingen van elke klant overtreffen.

 • NIEUW! Koppelvenster/controlevenster:  Krijg direct toegang tot de belangrijkste en meest gebruikte filters om niet-destructief, in real-time en in context te werken. Voorwerpen kunnen snel worden geïsoleerd in gebieden binnen afbeeldingen met de nieuwe ‘Lokaal aanpassen modus’. Sla instellingen voor hergebruik op en pas favoriete filters aan, zodat volgende projecten een vliegende start krijgen.  
 • NIEUW! Kleuren vervangen: Met de functie Kleuren vervangen, die zich in het nieuwe ‘koppelvenster/controlevenster’ bevinden, is het mogelijk om gerichte en verfijnde aanpassingen aan te brengen in de tint, verzadiging en helderheid van een afbeelding. Met deze verbeterde workflow voor kleuren kunnen ontwerpers, aanzienlijker sneller dan voorheen, natuurlijkere fotobewerkingsresultaten bereiken. 
 • NIEUW! HEIF ondersteuning: Profiteer van foto's die op iPhones zijn vastgelegd met ondersteuning voor de High Efficiency Image File-indeling (HEIF), nu zowel in Corel PHOTO-PAINT als in CorelDRAW 2021.

CorelDRAW is overal! Maak kennis met een ware multiplatformervaring op Windows, Mac, het web, iPad en andere mobiele apparaten.

 • NIEUW! Native ondersteuning voor Apple silicon: CorelDRAW Graphics Suite 2021 voor Mac is ontwikkeld om de uitzonderlijke kracht en prestaties van de Apple M1-chip te kunnen benutten. Profiteer van menu's, vensters en weergaven, velden en labels, knoppen en andere UI-elementen die de nieuwste mogelijkheden in MacOS Big Sur weerspiegelen. 
 • VERBETERD! Voor touch geoptimaliseerde CorelDRAW.app: Met de nieuwe voor touch geoptimaliseerde gebruikerservaring breidt de webapplicatie CorelDRAW.app de mogelijkheden van werken uit op mobiele telefoons en tablets.
 • NIEUW! CorelDRAW.app voor iPad: Met de nieuwe iPad-app wordt het nog eenvoudiger om onderweg te ontwerpen. Bovendien kunnen gebruikers gedeelde ontwerpbestanden vanaf elke locatie beoordelen en annoteren.
 • VERBETERD! Weergave prestaties op Windows 10: CorelDRAW Graphics Suite 2021 is geoptimaliseerd om de GPU van Windows-systemen volledig te benutten, voor een maximaal 14,6 keer vloeiender meerollen en 4,4 keer vlotter te zoomen. 

Het productaanbod van CorelDRAW 2021 biedt grafische oplossingen die aan elke creatieve behoefte voldoen.

Corel introduceert tevens het nieuwe CorelDRAW Essentials 2021 en CorelDRAW Standard 2021, die creatieve consumenten en thuisbedrijven krachtige en betaalbare oplossingen bieden die specifiek op hun behoeften zijn toegesneden. Voor meer informatie of prijzen en informatie om de versies te vergelijken, gaat u naar: www.coreldraw.com/family.

Beschikbaarheid en prijzen voor CorelDRAW Graphics Suite 2021

CorelDRAW Graphics Suite 2021 is verkrijgbaar voor Windows en Mac en de taalondersteuning is nu uitgebreid met een nieuwe Zweedse versie. Daarnaast is de suite beschikbaar in het Engels, Duits, Italiaans, Frans, Spaans, Portugees (Brazilië), Nederlands, Pools, Tsjechisch, Russisch, Chinees (Vereenvoudigd), Chinees (Traditioneel), Turks en Japans. Een abonnement kost € 349 per jaar. Permanente licenties zijn verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 719. De prijzen in euro's zijn inclusief btw.

De samenwerkingsfuncties van CorelDRAW.app zijn exclusief beschikbaar met een abonnement op CorelDRAW Graphics Suite, licenties met onderhoud of als extra CorelDRAW.app Pro-abonnement voor klanten met een permanente licentie.

CorelDRAW.app voor Microsoft Teams is exclusief verkrijgbaar bij CorelDRAW.app Enterprise, als onderdeel van het CorelDRAW-aanbod voor bedrijven en ondernemingen. Hiervoor is een Microsoft 365-account vereist. Voor meer informatie over de opties voor ondernemingslicenties, waaronder volumelicenties, onderhoud, softwaredistributie en virtualisatie, kunt u naar de volgende website gaan: www.coreldraw.com/business.

Voor meer informatie en om een gratis proefversie te downloaden, gaat u naar www.coreldraw.com/coreldraw.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-03-11T12:04:08.000Z Corel


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.