Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Becx Verhuur versterkt AFAS ERP met verhuurapp gebaseerd op Mendix low-code

ddots, specialist in Mendix-oplossingen die aansluiten op AFAS, is door Becx Verhuur geselecteerd voor de bouw en integratie van een applicatie om het verhuurproces voor opleggers, (terminal)trekkers en meeneemheftruck te optimaliseren. Dankzij de samenwerking met ddots beschikte Becx Verhuur binnen acht weken over een verhuurapp die is gekoppeld aan het ERP van AFAS en het werkplaatspakket. Dankzij de koppeling van de systemen en de dashboards in de nieuwe app, is essentiële informatie altijd beschikbaar en profiteren Becx en haar klanten van meer snelheid en transparantie in het verhuurproces.

Becx zocht een goede oplossing om het bestaande verhuursysteem te vervangen. Betrouwbaarheid, gebruiksvriendelijkheid en beschikbaarheid via de cloud waren daarbij belangrijke eisen. Ook was een koppeling met het ERP-systeem van AFAS essentieel zodat de systemen elkaar kunnen versterken. Omdat de standaard systemen dit niet konden bieden besloot Becx met ddots een oplossing te bouwen op basis van low-code technologie van Mendix. 

“De kennis en ervaring van ddots met low-code en het feit dat zij dit aanbieden in combinatie met hoogwaardige expertise van AFAS, gaf ons veel vertrouwen in de samenwerking met ddots”, zegt Saskia Winkelman, directeur van Becx Verhuur. “In de praktijk bewees dit ook al snel veel toegevoegde waarde te hebben. Bij iedere keuze die we maakten in de design sprint voor de oplossing konden zij direct de gevolgen inschatten en ons van goed advies voorzien.” 

Meer transparantie voor Becx en klanten

De verhuurapp voor Becx werd in slechts acht weken gebouwd. ddots zorgde voor de juiste koppelingen met AFAS en het werkplaatspakket van Becx, een andere maatwerkoplossing. Alle systemen kunnen informatie bij elkaar ophalen en er is veel meer transparantie, zowel voor Becx als de klanten. Klantafspraken en -gegevens zijn direct overzichtelijk in beeld. Ook weet men altijd met één druk op de knop waar een voertuig is en welke voertuigen wel of niet beschikbaar zijn voor de verhuur. Als een voertuig in onderhoud is wordt deze informatie vanuit het werkplaatspakket gedeeld met de verhuurapp. Dit is een naadloos proces waar geen handmatige handelingen meer voor nodig zijn. De essentiële gegevens zijn altijd up-to-date beschikbaar. 

Alle basisdata zijn geborgd in AFAS. Daarbij kan Becx nu ook de facturatie van de verhuur via het ERP laten lopen. De informatie wordt automatisch vanuit de verhuurapp gedeeld waarmee Becx veel beter gebruikmaakt van de kracht van AFAS. Voor de verhuurafdeling en administratie bespaart de app bovendien veel tijd. Het administratieve proces rond een schade kan nu in slechts de helft van de tijd worden afgehandeld. Verder leveren de dashboards in de verhuurapp belangrijke inzichten waarmee beter gestuurd kan worden op KPI’s. 

Focus op resultaat

“We zijn trots op het resultaat. De samenwerking met ddots was een belangrijke succesfactor in het project. De betrokkenheid is heel groot, het team is er echt voor je van begin tot einde en denkt kritisch mee. Men begreep waar we naartoe wilden en er was van de design sprint tot de oplevering van de applicatie, sterke focus op het resultaat. Het is altijd spannend als er een nieuwe oplossing live gaat, maar ddots heeft bewezen het hoe dan ook te fixen”, aldus Winkelman.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-03-23T09:45:52.000Z ddots


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.