Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Eerste Nederlandstalige Podcast Summit vindt deze week plaats

Deze week vindt het eerste Nederlandse Podcast Summit voor ondernemers plaats. Ondernemer Mirjam Hegger organiseert van 9 tot 13 november 2020 het enige Nederlandstalige podcast evenement gericht op ondernemers. Het doel is om (potentiële) podcastmakers te informeren en inspireren over de mogelijkheden van het medium podcasten. Zarayda Groenhart, Angelique Houtveen (3FM) en internationaal keynote speaker Igor Beuker spreken tijdens eerste Podcast Summit.

Meer dan 1.000 ondernemers die zich hebben aangemeld voor deze eerste editie. Het Podcast Summit wordt een jaarlijks terugkerend evenement met meer dan 5.000 deelnemers. Tijdens deze editie zullen ervaren podcastmakers aan het woord zoals Tonny en Martijn van IMU, Kim Munnecom, Zarayda Groenhart en Angelique Houtveen (3FM) aan het woord zijn over hun podcasts. Ondernemer en initiatiefnemer Mirjam Hegger zal zal internationaal key note speaker en trendwatcher Igor Beuker interviewen over de toekomst van podcasts in Nederland en Vlaanderen. Founder van Petje Af zal spreken over content achter een paywall. Adverteren in podcasts wordt behandeld door Dag en Nacht Media. Alle technische vragen worden opgepakt door technisch podcast expert Matthijs Quaars.

Podcast als ondernemerstool

De meeste podcast makers stoppen na gemiddeld 7 afleveringen. Uit de laatste telling blijkt dat er op dit moment in Nederland 5.971 verschillende podcasts zijn. ”Er is heel wat informatie te vinden over podcasten, maar echte verhalen van podcast makers, achtergronden, successen en de valkuilen ontbreken”,  stelt Mirjam Hegger, oprichter van het Podcast Summit. Ze bouwt aan het grootste podcast platform van Nederland en Vlaanderen om ondernemers zowel technisch te ondersteunen als hen te helpen met het vermarkten van hun podcast. “Uit onderzoek blijkt dat geen enkel mediasegment zo hard groeit als de podcast markt. De advertentie-inkomsten van een podcast stijgen momenteel met meer dan 20% per jaar. In 2019 luisterde 5 miljoen Nederlanders een podcast en volgens de laatste cijfers is dit aantal verder gegroeid.”

Over Mirjam Hegger

Mirjam Hegger is ondernemer, podcast maker en initiatiefnemer van het Podcast Summit. Haar podcast Hooked on Business stond op nummer 1 in de categorie business en kent tienduizenden downloads.Informatie: www.mirjamhegger.nl / https://www.podcastsummit.nl

Tags  podcast, podcast platform, mirjam, hegger, mirjamhegger

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-11-11T13:04:57.000Z DelanoPR


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.