Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

DELTA Equity Partners lanceert MKB Technology & Health Fund

DELTA Equity Partners lanceert investeringsfonds voor groeiende MKB ondernemingen in de sectoren Technologie en Gezondheid.

Potentieel voor waardecreatie in MKB

DELTA Equity Partners investeert in groeiende MKB ondernemingen, met een omzet tussen de € 5-25 miljoen. Terwijl kleine en middelgrote ondernemingen de meeste potentie bieden voor waarde creatie, wordt dit segment nog steeds onvoldoende bediend door kredietverstrekkers blijkt uit recent onderzoek. Bovendien zijn de balansen van veel MKB ondernemingen door de corona crisis verslechterd. DELTA Equity Partners wil het MKB ondersteunen met investeringen in het eigen vermogen, en biedt met haar nieuwe fonds financiering voor groei en overnames.

Focus en toegevoegde waarde 

Het DELTA Equity Partners fonds is onderscheidend in Nederland door haar exclusieve focus op kleine en middelgrote bedrijven in de sectoren Technologie en Gezondheid, haar visie en aanpak op het gebied van waardecreatie, en het track record van haar investeringsteam en adviseurs in deze sectoren. DELTA Equity Partners ziet zowel in de Technologie- als in de Gezondheidssector groot potentieel voor maatschappelijke waardecreatie. In de Technologie sector zal het fonds bijvoorbeeld investeren in bedrijven die toegevoegde waarde leveren op het gebied van productiviteit en veiligheid. In de Gezondheidssector zal het fonds onder andere investeren in bedrijven die bijdragen aan betere kwaliteit voor patiënten, lagere kosten voor het systeem en een betere gezondheid voor de bevolking. DELTA Equity Partners gelooft dat gepassioneerde ondernemers een grote rol kunnen spelen in deze maatschappelijke waardecreatie, en dat dit gepaard kan gaan met goed rendement voor ondernemers en investeerders. De oprichters van DELTA Equity Partners, Niels van Aalten en John Luijs, zijn al vele jaren actief in de Technologie- en Gezondheidssector en worden gesteund door een breed netwerk van adviseurs en investeerders met ongeëvenaarde kennis, netwerk en ervaring in deze sectoren. Als betrokken aandeelhouder voegt DELTA Equity Partners waarde toe door naast financiële middelen ook deze kennis, netwerk en ervaring ter beschikking te stellen aan de ondernemingen waarin zij investeert.

Voortvarende fundraising 

Gebaseerd op het positieve track record van het investeringsteam en de aantrekkelijke investeringsstrategie, kent DELTA Equity Partners veel belangstelling van investeerders uit binnen- en buitenland. Ondanks de corona crisis en de oorlog in Oekraïne haalde DELTA binnen 6 maanden ruim € 42 miljoen op voor de ‘first close’ van haar fonds. De ‘first close’ werd ingezet om het fonds in staat te stellen de eerste investeringen af te ronden, waarmee zij momenteel in gesprek is. De komende maanden zal DELTA Equity Partners toewerken naar de ‘final close’ van haar fonds.

Meer informatie: 

www.delta-equitypartners.com

Niels van Aalten – partner. Tel 06-52001360

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-04-28T14:41:32.000Z DELTA Equity Partners


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.