Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Mobile learningbedrijf MobieTrain gaat van start in Frankrijk en Italië

Na de lancering van MobieTrain Spanje in januari van dit jaar, zet het Belgische HR-techbedrijf zijn internationale uitbreiding voort. Het gaat virtueel van start in Frankrijk én opent ook een fysiek kantoor in Italië. Met een vestiging in Milaan onderstreept MobieTrain opnieuw zijn ambities in zuidelijk Europa. De keuze voor modestad Milaan is niet onbewust: de modebranche is een van de belangrijkste deelsegmenten voor het mobile learningbedrijf.

Het gaat hard voor het Genkse MobieTrain. Het bedrijf verwerft snel marktaandeel en rekruteert volop in Spanje. Zo is het virtuele verkoopteam in Madrid nu ook klaar om de Franstalige markt te onderzoeken in België, Frankrijk en Zwitserland. Tegelijk activeert MobieTrain zoals gepland de volgende fase van zijn internationale groeitraject met een nieuw team in Italië.

In de laars mikt het in eerste instantie op de sterke retailmarkt, maar dat is niet de enige focus volgens Business Development Director Nouri Zouaghi: “Net als Spanje speelt Italië een prominente rol in de internationale fashionindustrie, een markt die we goed kennen dankzij klanten als Diesel, Vans of Odlo. Met een lokaal team in Italië en aantoonbare ‘product-market fit’ hopen we nu ook andere grote spelers te overtuigen van de meerwaarde van mobile learning en onze app.”

Digitale relance

Naast retail en mode, ziet MobieTrain ook commerciële kansen in hospitality en horeca. Volgens Nouri Zouaghi is er een grote vraag naar eenvoudige maar gerichte opleidingen bij restaurateurs en hotelhouders in Italië. Nu de toeristische sector in het land weer op gang komt na 2 jaar Covid-19, zijn de kennis en commerciële vaardigheden van medewerkers in de branche aan opfrissing toe. Bovendien is er sinds de pandemie een digitale inhaalbeweging in het land. De Italiaanse regering keurde onlangs het nationale herstel- en relanceplan goed, waarin ze 26,5 miljard euro voorzien voor de digitale omschakeling van bedrijven.

“Uit onze research blijkt dat Italië inzake digital één van de snelst evoluerende landen is”, aldus CEO Guy Van Neck. “Italiaanse bedrijven willen met nieuwe technologieën aan de slag gaan en zo de digikloof met de rest van Europa verkleinen. Het Italiaanse relanceplan biedt hun daartoe een echte stimulans. Voor ons is dit dus het juiste moment om de markt te betreden, ook omdat er geen directe competitie is.”

Ontwikkeling MobieTrain Italië in handen van high potential

MobieTrain trok met Francesca Dellisanti al een Area Sales Manager aan. Voor de zomer gaat ook een commerciële vertegenwoordiger van start, en MobieTrain is van plan om ook een lokale marketeer aan te werven. Die strategie en tripartite werpt ook in Spanje vruchten af.

Francesca Dellisanti maakt naam in Noord-Italië: ze is de voorzitster van TEDxMilano en van het Young Women Network Italy, een netwerkorganisatie met focus op mentorschap en emancipatie. Vorig jaar is ze door LinkedIn nog gehuldigd als een van de belangrijkste influencers ter zake. Francesca Dellisanti heeft een achtergrond in economie en internationaal management. Voor ze bij MobieTrain aan de slag ging, werkte ze als verkoop- en partnermanager bij de digital learning startup Lifeed.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-05-11T14:09:56.000Z MobieTrain


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.