Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Top 3 must-do’s voor de remote baan

Het vele noodgedwongen thuiswerken van de afgelopen jaren heeft inmiddels daadwerkelijk voor een cultuuromslag gezorgd waar het gaat om het werken op afstand. Waar voorheen dit vooral nog was weggelegd voor de idealistische ZZP’ers die in tropische oorden online werkten, is dit tegenwoordig zelfs voor doodgewone ambtenaren een optie. Dus naast het zijn van ZZP’er, zijn er vandaag de dag meer opties die de mogelijkheid bieden om te werken waar (en wanneer) jij maar wilt. Dit noemen we de zogenaamde remote of hybride banen.

Bij de eerste variant werk je daadwerkelijk áltijd vanuit huis, bij de ander wissel je af tussen thuis en kantoor. Maar om dit werk goed te kunnen doen, zowel als zelfstandige als werknemer, heb je wel de juiste spullen nodig. Dit om professioneel naar je klanten over te komen, maar ook om je baas tevreden te houden. Die laatste heeft natuurlijk bij remote werken minder ‘controle’ en een goede indruk maken is dan ook belangrijker dan ooit. Welke spullen hierbij cruciaal zijn? Komen ze!

1.      Altijd en overal online

Wanneer jij online je geld gaat verdienen, is het van essentieel belang dat je ook daadwerkelijk altijd online bent tijdens de afgesproken werktijden. Investeer dan ook in een nieuwe iPhone wanneer je besluit dat jij vanaf nu (vaak) kantoor skipt. Als ZZP’er of ondernemer kun je deze kosten tevens aftrekken bij de aangifte die je doet bij de Belastingdienst. Wanneer je in loondienst bent is het goed om dit bij je leidinggevende aan te geven. Uiteindelijk gaat het de kwaliteit van je werk zeer ten goede komen, wanneer jij je werk goed kunt doen. Geef ook duidelijk aan dat je een voorkeur hebt voor bijvoorbeeld Apple producten, hier zijn zeker valide argumenten voor te bedenken zoals de synchronisatiemogelijkheden met andere apparaten die je gebruikt.

2.      Snel surfen

Wanneer mensen niet thuis werken, kunnen ze vaak af met een eenvoudig pakket waar het gaat om internet. Voor recreatief en persoonlijk gebruik is dit vaak meer dan voldoende. Voor zakelijk gebruik is dit echter een ander geval. Skypen, Facetimen en MS Teams vragen om een echt goede en stabiele verbinding. Zeker wanneer je dit combineert met huisgenoten die óok van dezelfde verbinding gebruikmaken. Investeren in een (zakelijk) pakket qua internet is dan ook een must. Werk je vanuit een andere plaats, zorg dan dat je vooraf weet dat internet goed geregeld is. Dit aan het toeval overlaten is nooit een goed idee.

3.      Update op tijd

Het is een klusje waar we niet dol op zijn, maar wat wél heel belangrijk is: Het tijdig updaten van je systemen en programma’s. Wanneer je dit een keer overslaat of vergeet, kan het zomaar zijn dat het op belangrijke momenten zoals meetings opeens niet meer werkt. Dit geeft onnodig stress en onrust. Dat wil je niet. Wanneer je besluit remote te werken, is dit een prioriteit. Noteer dit dan ook structureel in je agenda.

Kortom, remote en hybride werken klinken heel relaxt maar vragen ook om andere aandachtspunten en werkzaamheden. Realiseer je dit tijdig en onderneem hiervoor actie. Een remote baan krijgen is leuk, een remote baan behouden vergt óók inspanning. En we weten allemaal; Een goede eerste indruk maak je maar één keer, ook online.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-08-03T13:09:00.000Z dbom


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.