Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Thuiswerken in de eetkamer

Mag jij jouw IT-werkzaamheden van je werkgever ook gedeeltelijk thuis uitvoeren? Thuiswerken is in de afgelopen jaren een stuk populairder geworden. Heb jij geen thuiskantoor, dan is het aan jou om een andere comfortabele plek in huis te zoeken. Waar vaak voor wordt gekozen, is werken aan de eettafel in de eetkamer. Als je dit graag wilt doen, dan zijn er een aantal tips die jou erbij kunnen helpen om dit zo fijn mogelijk te maken. Want hoe fijner de plek is waar je gaat thuiswerken, hoe productiever je bent!

Zorg voor een stevige eettafel

Het spreekt voor zich, maar het is lang niet altijd het geval dat je beschikt over een stevige eettafel. Als dit de plek wordt waar jij wilt gaan werken, dan is het wel belangrijk dat de tafel stevig is. Als jouw tafel bijvoorbeeld wankelt, is dit niet bepaald bevorderlijk voor jouw werkzaamheden. Mocht je momenteel een oude of zeer wankelende tafel hebben, dan is het goed om op zoek te gaan naar een nieuwe. Kies dan naar voorkeur voor een tafel die stevig en groot genoeg is. Ook de hoogte is een belangrijk punt om op te letten, het is tenslotte van belang om een goede houding aan te nemen tijdens het werken.

De stoelen bij de eettafel

Net als de eettafel zijn ook de stoelen van groot belang. Hier moet je tenslotte een lange werkdag op doorbrengen. Zijn de stoelen van slechte kwaliteit of kun je hiermee geen goede houding aannemen, dan kan dit zorgen voor lichamelijke klachten. Dit moet je natuurlijk zien te voorkomen, want ook thuiswerken dient comfortabel te zijn. Goede eetkamerstoelen zijn daarom een must. Nieuwe eetkamerstoelen nodig? Kies dan voor een stoel met een goede hoogte die ook past bij de hoogte van de eettafel. Daarnaast zijn stevige poten en een leuning ook fijn om te hebben. Mocht je de huidige stoelen in jouw eetkamer niet fijn vinden, ga dan op zoek naar stoelen die jij comfortabel vindt zitten. Je zult er tenslotte flink wat uurtjes op moeten doorbrengen!

Zorg voor zo veel mogelijk veel daglicht

Om optimaal thuis te werken is het slim om voor zoveel mogelijk daglicht te zorgen. Zet je gordijnen of andere raamdecoratie overdag gewoon lekker open, zodat je geniet van veel lichtinval. Hoe meer lichtinval je hebt, hoe beter. Veel daglicht zorgt ervoor dat je niet snel last krijgt van vermoeide ogen en een hogere concentratie en productiviteit hebt. Dit komt jouw werkzaamheden als IT’er dus zeker ten goede.

Goede verlichting

Naast daglicht kan verlichting ook niet ontbreken. Beschik je in jouw eetkamer nog maar over weinig verlichting, dan is het goed om hier verandering in te brengen. Verlichting is namelijk essentieel om productief te werken. Wat we in een eetkamer veel zien, is een hanglamp. Dit is dan ook zeker iets waar je over na kunt denken. Door deze lamp boven de eettafel te hangen profiteer je van veel licht op dit oppervlak en dit maakt het werken een stuk fijner. Naast deze basisverlichting is ook het gebruiken van functionele verlichting een aanrader. Denk hierbij aan het neerzetten van een bureaulamp of staande lamp in de buurt van je werkplek.

Zorgen voor een comfortabele eettafel en stevige eetkamerstoelen, daglicht creëren en een hanglamp boven de eettafel plaatsen: het zijn allemaal dingen die je kunt doen om een fijne werkplek in je eetkamer te maken. Het is dan misschien niet net zo comfortabel als een eigen thuiskantoor, maar probeer er het maximale uit te halen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-09-26T16:01:44.000Z dbom


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.