Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Online grafisch ontwerpen kan tegenwoordig iedereen

Reclame- en promotieartikelen laten bedrukken? Dat was voor bedrijven vroeger nog een heel gedoe waar iemand echt een dagtaak aan kon hebben. Tegenwoordig is het gelukkig allemaal een stuk eenvoudiger, dankzij digitalisering en automatisering. Neem als voorbeeld het online ontwerpen van een poster, flyer, sticker, reclamebord of relatiegeschenk. In slechts enkele kliks kunnen mensen dit vandaag de dag snel en gemakkelijk zelf met behulp van allerlei gebruiksvriendelijke designsoftware.

Klanten ontwerpen zelf online reclameproducten

Een van de branches die de afgelopen jaren flink in heeft gezet op innovatieve IT-oplossingen, is de drukwerksector. Flyeralarm is hier een bekende naam, als een van de grootste online drukkerijen in Europa. Een belangrijke ontwikkeling het afgelopen decennium waar klanten veel baat bij hebben, is de mogelijkheid online zelf bedrukte producten te laten ontwerpen.

Neem als voorbeeld het online ontwerpen van een poster. Met de handige en vooral gebruiksvriendelijke ontwerptool doen klanten dit zelf in een handomdraai. Het proces van online een poster ontwerpen beslaat slechts een paar stappen. Allereerst dienen ze een bepaald type papier en formaat te kiezen. Hierbij is het onder meer belangrijk om rekening te houden met de locatie (indoor of outdoor) en speciale wensen op het gebied van bijvoorbeeld nuonkleuren. Om het ontwerpen zo gemakkelijk mogelijk te maken kunnen klanten vervolgens een template kiezen. Hierna gaan klanten echt aan de slag met het maken van een eigen ontwerp. Ze kunnen een logo of andere afbeelding en tekst plaatsen, en zien direct het eindresultaat.

Ook achter de schermen zijn drukkerijen geautomatiseerd

Het gemak waarmee klanten zelf onder meer een poster kunnen drukken dankzij handige software, heeft niet alleen voordelen voor de klanten. Ook de bedrijfsprocessen bij drukkerijen zijn door digitalisering en automatisering behoorlijk veranderd. Zo werden opdrachten in het verleden per stuk door medewerkers gecontroleerd en ingevoerd in de machines. Tegenwoordig verloopt het drukproces grotendeels geautomatiseerd. Drukbestanden worden nu automatisch onderworpen aan bepaalde checks. Bevat een bestand een fout op onder meer het gebied van kleuren, formaat of fonts, dan krijgt de klant hier een geautomatiseerd bericht hierover.

De software checkt verder ook de wachtwoordbeveiliging. In een tijd waarin alles draait om veilig online werken mag een juiste codering niet ontbreken. Wil je meer weten over datasecurity? Je leest er alles over in deze eerder verschenen whitepaper.

Nog meer handige zakelijke grafische ontwerptools

De templates in de ontwerptool van Flyeralarm helpen klanten eenvoudig zelf een mooi, doeltreffend en opvallend ontwerp te maken. Online zijn er tal van grafische ontwerptools te vinden die bedrijven ook erg goed van pas kunnen komen. Denk bijvoorbeeld aan tools die helpen bij het ontwerpen van een logo. Of software die helpt om verbluffende illustraties te maken van alledaagse foto's, of afbeeldingen te verfijnen. Wil je zelf aan de slag met de grafische vormgeving? Doe dan ook je voordeel met deze vijf eenvoudige tips om visueel aantrekkelijke content te maken.

Je ziet dat je – ook met een beperkt budget waarbij er geen financiële ruimte is voor het inhuren van een prijzig reclamebureau – met behulp van handige software zelf de mooiste ontwerpen kunt maken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-01-30T15:06:16.000Z dbom


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.