Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Overbodige IT-apparatuur: wat kun je ermee doen?

De techniek blijft zich ontwikkelen. IT-gerelateerde apparaten kunnen uit de tijd raken of vervangen worden voor beter functionerende exemplaren. Maar apparaten wegdoen doen we niet zo snel. Vaak gaan ze als niet meer gebruikt worden de opslag in om te daar te gaan verstoffen en uiteindelijk toch stiekem een beetje in de weg te gaan staan. Maar ja, wat moet je er anders mee? We bespreken wat je zoal nog meer zou kunnen doen met je overbodige IT-apparatuur in plaats van het ergens in een hoekje te laten staan.

Zelf verkopen

Als je het niet meer gebruikt, kun je het beter van de hand doen. Ideaal zou zijn dat je er dan nog wat aan verdient, want dat geld kun je mooi weer opnieuw investeren in handige apparatuur of iets anders. Je zou zelf op Marktplaats of Facebook Marketplace kunnen proberen je spullen aan de man te brengen in de hoop er nog iets moois voor terug te vangen. Gaat het om veel apparatuur, dan kan dit wel heel veel werk zijn. Tenzij je het geheel als één advertentie erop zet, maar dat maakt het voor geïnteresseerden weer lastiger, want het zal niet vaak voorkomen dat partijen in alles geïnteresseerd zijn.

Laten opkopen

Je kunt ook je overbodige hardware laten opkopen door een bedrijf dat zich hiermee bezighoudt. Zo’n bedrijf recyclet de apparatuur of onderdelen ervan dan om er geld aan te kunnen verdienen. Dit is de meest laagdrempelige optie om van een wat grotere hoeveelheid overbodige apparatuur af te komen. Zo’n bedrijf kan langskomen om een waardebepaling te doen en jou een aanbieding te doen voor het overnemen van je overbodige hardware. Zo kun je er nog wat voor krijgen en kom je er op een gemakkelijke manier vanaf. Je kunt bijvoorbeeld je oude computers inleveren bij CTC IT Solutions, net als servers, tablets, storage en monitoren.

Weggeven

Een andere optie die je kunt overwegen als de apparatuur niet al te veel waarde meer vertegenwoordigt, of je het te veel moeite vindt om het te verkopen, is het weggeven. Gaat het om enkele apparaten, dan kun je iemand die je kent er een plezier mee doen. Gaat het om relatief veel apparatuur, dan kun je wellicht maatschappelijke organisaties die van donaties moeten leven en zelf geen geld hebben voor apparatuur een plezier doen door jouw overbodige apparatuur aan hen te doneren. Zij kunnen er wellicht nog wel veel plezier van hebben. Dan weet je ook dat het op een goede plek terechtkomt en dat je iets goeds gedaan hebt.

De laatste optie is natuurlijk ‘gewoon’ om je overbodige IT-apparatuur naar de stort te brengen. Dat klinkt eenvoudig, maar waarschijnlijk gaat het je geld kosten om de apparatuur af te voeren. Bovendien moet je het dan zelf wegbrengen, tenzij je natuurlijk iemand betaalt om het af te voeren. Maar het kan interessanter zijn om het te laten opkopen door er partij die er nog wel iets mee wil of het anders ten goede van een ander te laten komen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-02-21T10:48:48.000Z dbom


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.