Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Macaw behaalt TISAX-certificering voor auto-industrie

Digitale dienstverlener Macaw heeft de audit op het gebied van informatiebeveiliging succesvol afgerond en de TISAX-certificering behaald.

De Trusted Information Security Assessment Exchange standaard garandeert een veilige verwerking van informatie in de auto-industrie, een van de industrieën waar Macaw zich op richt. 

Autofabrikanten en leveranciers in de Duitse auto-industrie eisen dat hun zakenpartners een TISAX-label hebben. Hierdoor zijn ze ervan verzekerd dat bedrijven met een TISAX-label, zoals Macaw, voldoen aan hoge verwachtingen voor de omgang met vertrouwelijke en gevoelige informatie. De beveiligingsstandaard is ontwikkeld door het ‘Verband der Automobilindustrie’ (VDA), de Duitse vereniging van de auto-industrie.

‘Vertrouwen en veiligheid zijn topprioriteiten bij Macaw, zowel intern als in de samenwerking met klanten en partners', benadrukt Johan Taams, CEO van Macaw. Hij vervolgt: 'Daarom is het voor ons belangrijk dat we naast onze ISO-certificeringen ook het TISAX-label hebben behaald. Het toont onze betrokkenheid bij de auto-industrie en onze voortdurende inspanningen om vertrouwelijke informatie te beschermen. Ik ben dan ook trots op deze teamprestatie, die een positief signaal afgeeft aan onze klanten in de auto-industrie.’

Naast het onlangs verworven TISAX-label is Macaw ook ISO 9001- en ISO 27001-gecertificeerd. Externe organisaties hebben de audits voor beide internationale certificeringen uitgevoerd en tonen aan dat Macaw voldoet aan de eisen voor effectief kwaliteitsbeheer en informatiebeveiligingsbeheer.

[Foto van links naar rechts: Christian Holitzer, Kennis Nnajidema en Martijn Munnik van Macaw, Jasper Steenkamp, Edward Ho en Marc de Jong Luneau van Northwave].

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-05-22T11:11:12.000Z Macaw


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.