Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Juniper koppelt Junos-software los van hardware

 

Juniper Networks koppelt Junos-software los van hardware

Juniper Networks heeft een van hardware losgekoppelde (‘gedesaggregeerde’) versie van zijn netwerk-OS Junos geïntroduceerd. Deze versie van de Junos-software biedt klanten keuzevrijheid tijdens het inrichten van hun datacenter-netwerken.

Juniper-gebruikers kunnen netwerkservices of applicaties van andere leveranciers nu direct op de netwerkplatforms van Juniper laten draaien en Juniper-systemen rechtstreeks programmeren op basis van het softwaremodel van het Open Compute Project (OCP). Juniper kondigt daarnaast de introductie aan van de QFX5200-reeks van access switches. Deze switches vormen het eerste platform voor de gedesaggregeerde versie van Junos en bieden daarnaast ondersteuning voor de nieuwe 25 en 50 Gigabit Ethernet (GbE)-standaarden.

De combinatie van de switches en het besturingssysteem zal resulteren in verregaande netwerkautomatisering en –programmeerbaarheid. Klanten profiteren van de flexibiliteit om hardware en software los van elkaar aan te schaffen. De software wordt aangeboden op basis van een licentiemodel waarbij klanten alleen betalen voor wat ze werkelijk nodig hebben.

Juniper maakt daarnaast bekend dat zijn MetaFabric-architectuur en software defined networking (sdn)-technologieën in Juniper Networks Contrail steeds vaker worden ingezet binnen geconvergeerde en hypergeconvergeerde stack-oplossingen. Dit stelt klanten in staat om hun datacenter- en cloud-infastructuur te vereenvoudigen en op te schalen en hun netwerkinvesteringen duurzaam te beschermen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5639377). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×