Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Komende jaren essentieel digitale veiligheid

cybersecurity

Technologische en maatschappelijke veranderingen zorgen in 2020 voor een totaal ander werkveld. Organisaties die zich daar niet op voorbereiden, kunnen de snelheid waarmee veranderingen zich voltrekken niet bijbenen. Dat blijkt uit recent onderzoek van Samsung. Alleen bedrijven die hun beveiliging nu op orde hebben of brengen, kunnen in 2020 nog concurrerend zijn. Samsung omschrijft de nieuwe situatie als de ‘Open Economy’. Het rapport werd geschreven in samenwerking met The Future Laboratory, een wereldwijd trendwatchingbureau.

“Al in 2018 is General Data Protection Regulation (GDPR) van kracht,” zegt Menno van den Berg, Vice President Mobile van Samsung Nederland. “Hierdoor is het van levensbelang dat bedrijven nú nadenken over de potentiële impact die datalekken kunnen hebben. En natuurlijk hoe ze die bedreiging het hoofd kunnen bieden. Veiligheidsmaatregelen die bedrijven momenteel hanteren zijn niet alleen belemmerend en duur, ze sluiten ook niet aan op wat millennials willen. Die zien niks in een scheiding van werk en privé.”
“Nieuwe beveiligingsplatforms zoals Samsung KNOX zijn de sleutel tot het ontgrendelen van de Open Economy voor ieder bedrijf,” vult Nick Dawson aan, Global Director KNOX Strategy bij Samsung. “Met goede beveiliging kunnen bedrijven zich veiliger en met meer vertrouwen openstellen voor de kansen die de Open Economy biedt.”

Hoewel bedrijven nu ook te maken hebben met bedreigingen van buitenaf, zijn de meest gehanteerde veiligheidssystemen er niet goed op berekend. De kosten van cybercriminaliteit liepen in 20161 wereldwijd op tot £ 335 miljard, terwijl de totale kosten van corporate datalekken in 20192 tot £ 2,1 biljard zullen stijgen. Een serieuze houding tegenover cyber security is dan ook essentieel, wat nog eens wordt onderstreept door het feit dat bijna 70% van de millennials toegeeft IT-beleid van hun werkgevers3 te schenden en apps te gebruiken die niet zijn toegestaan.

De Open Economy zal worden gekenmerkt door intensieve samenwerking met freelancers. Innovaties van start-ups zijn ingeburgerd en er groeit een nieuw soort samenwerking tussen voormalige concurrenten. De snel evoluerende bedreigingen waarmee organisaties geconfronteerd worden gaan gepaard met nieuwe uitdagingen. Bedrijven moeten hun data beschermen en tegelijk in staat zijn privacy te garanderen in hun hele bedrijf. Om competitief te blijven moeten ze zich aanpassen om hun personeel aan zich te binden. Door gebruik te maken van nieuwe technologieën kan iedereen zijn eigen mobile device op een veilige manier gebruiken.

Dat laatste is belangrijk, want, zo zegt David Palmer, Head of Technology bij cyber-security innovator Darktrace: “Toekomstig personeel heeft andere wensen dan bedrijven tot nu toe gewend waren. Jonge talenten willen gebruik maken van hun eigen mobiele apparaten en technologieën, óók voor zakelijk gebruik. Voor bedrijven wordt het van levensbelang dit te faciliteren, zodat het veilig en naadloos kan plaatsvinden.”

Volgens onderzoek van The Future Laboratory worden beveiligingsplatforms die krachtig én wendbaar zijn doorslaggevend. Alleen zo kan een bedrijf zich op de juiste manier blijven ontwikkelen en de vruchten plukken van de kansen die de Open Economy biedt. Dat loopt van verhoogde productiviteit, kostenbesparing en een mobieler personeelbestand tot een verhoogde flexibiliteit en meer aanpassingsvermogen.

Samsung KNOX biedt momenteel de krachtigste beveiliging tegen bedreigingen van de mobiele veiligheid in een werkomgeving. Werk en privé kunnen op hetzelfde apparaat worden bijgehouden en toch volledig gescheiden blijven. Bedrijfsdata zijn onbereikbaar voor persoonlijke apps en bezigheden. Belangrijk is verder dat de persoonlijke vrijheid nergens in het gedrang komt.

Moderne bedrijven hebben geen keuze: ze moeten de stap vooruit zetten en daarbij is goede beveiliging fudamenteel. Bij een goede implementatie krijgen ze als bonus een meer open, productieve bedrijfscultuur.

Klik hier om het hele rapport te downloaden: https://samsungatwork.com/openeconomy/

1. World Economic Forum. Global Risks Report 2016
2. Juniper Research. Cybercrime and the Internet of Threats.
3. Trackvia. Millennials AT WORK research, June 2014

Over Samsung Electronics
Samsung Electronics inspireert mensen en creëert de toekomst met vernieuwende ideeën en technologieën. Wij zijn toonaangevend in de wereld van TV’s, smartphones, wearables, tablets, huishoudelijke apparaten, medische apparatuur, netwerksystemen, halfgeleiders en LED-oplossingen. Het laatste nieuws, artikelen en persmateriaal vind je op Samsungs Newsroom op http://www.samsung.com/nl/perspagina/ en onze blog www.samsung.com/nl/discover.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-17T09:43:00.000Z Samsung
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.