Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

De beste VPN van 2022 in België

Dit artikel delen:

Met zoveel VPN-diensten die hun service aanbieden, kan het lastig zijn om er één te kiezen. Wat vind je het belangrijkst aan een VPN? Dat het zo veilig en anoniem mogelijk is? Dat je geen snelheid verliest en er Netflix mee kunt kijken? Of dat het zo min mogelijk kost, omdat je het slechts een enkele keer gebruikt om een extra krantenartikel te lezen zonder een abonnement aan te schaffen? Dit zijn allemaal belangrijke punten om in de gaten te houden, maar je kunt ze niet eens testen zonder dat je voor een VPN-dienst hebt gekozen en betaald. Gelukkig zijn er onafhankelijke partijen die VPN’s testen en voor- en nadelen op een rijtje zetten. Hier zijn een aantal resultaten om je te helpen kiezen.

Snelste VPN

Wanneer je een VPN gebruikt, verlies je meestal aan snelheid omdat de fysieke afstand tussen jouw apparaat en de server van de website of app die je gebruikt langer wordt. Daarnaast kost de versleuteling van je internetdata wat tijd. De snelste VPN-diensten verliezen niet meer dan een fractie van een seconde aan snelheid, maar een gratis VPN kan al snel storend zijn om te gebruiken en zelfs onmogelijk om livestreams mee te bekijken.Volgens VPNdiensten is SurfShark op het moment de snelste VPN. Deze nieuwkomer heeft de afgelopen tijd veel verbeteringen aangebracht aan zijn service en de snelheden zijn zo sterk verbeterd dat SurfShark zelfs als snelste uit de bus komt in vergelijking met andere top VPN-providers.

Goedkoopste VPN in België

Wil je een enkele keer een VPN gebruiken om je locatie te verbergen, maar er zo min mogelijk geld aan uitgeven? Dan kun je een gratis VPN proberen. Let goed op met diensten die iets gratis aanbieden. Het risico bestaat namelijk dat je opgelicht wordt en dat al je gegevens worden verzameld, opgeslagen of zelfs verkocht. Bovendien zijn er altijd beperkingen aan gratis VPN’s, zoals beperkte snelheid en datalimieten.ProtonVPN is momenteel de beste gratis VPN-provider. Dit gerenommeerde bedrijf zal namelijk nooit zijn reputatie schenden door een onbetrouwbare dienst aan te bieden. Het gratis pakket is erg beperkt, maar doordat de kosten gedekt worden door de betalende gebruikers hoeft ProtonVPN geen gebruik te maken van dubieuze manieren om geld te verdienen aan deze extra dienst. Daarbij is ProtonVPN gebaseerd in Zwitserland en valt het bedrijf buiten EU-regelingen wat betreft het bewaren van gegevens.

Beste VPN in België

De meest innovatieve en betrouwbare VPN waarmee je tevens toegang krijgt tot streamingdiensten zoals Netflix en P2P sites (torrents) is NordVPN. NordVPN beschikt over 5.526 fysieke servers in 59 landen en de snelheid is over het algemeen heel goed. Het is zeker niet de goedkoopste, maar als je NordVPN op het juiste moment aanschaft kun je grote kortingen krijgen. De feestdagen zijn bijvoorbeeld een uitermate goede tijd om een VPN aan te schaffen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-01-17T14:48:28.000Z Lequal


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.