Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Handige gezondheidsapps van zorgverzekeraars

Je kent ze vast wel, zogenoemde gezondheidsapps als MyFitnessPall, Sworkit en Strava. Deze apps zijn inmiddels door miljoenen mensen gedownload.

De populariteit van gezondheidsapps is de laatste jaren fors gestegen dat ook zorgverzekeraars hun steentje willen bijdragen. Zo hebben steeds meer zorgverzekeraars hun eigen gezondheidsapp ontwikkeld. Maar hoe werken deze gezondheidsapps precies? In dit artikel lichten we er een paar uit.

1. SamenGezond

Zorgverzekeraar Menzis en zijn labels Anderzorg en Hema delen een gezondheidsapp: SamenGezond. Deze app biedt wekelijkse uitdagingen, bijvoorbeeld het behalen van een bepaald stappendoel of meer minuten actief bewegen per dag.

Behaal je je zogenoemde ‘Weekdoel’? Dan verdien je punten die je in kunt zetten voor korting op leuke cadeaus in de webshop van Menzis en Hema en krijg je een trofee voor in je virtuele prijzenkast. De app biedt je ook handige informatie en tips over bijvoorbeeld de juiste voeding en ontspanning. SamenGezond is inmiddels al meer dan 100.000 keer gedownload.

2. A.s.r. Vitality

A.s.r. Vitality (van zorgverzekeraars a.s.r. en Ditzo) stimuleert je om dagelijks te bewegen. Door een activity tracker aan de app te koppelen wordt je dagelijkse beweging gemeten, maar bijvoorbeeld ook je hartslag en hoeveel calorieën je verbrandt. Heb je genoeg bewogen of je persoonlijke bewegingsdoel gehaald? Dan word je beloond met cadeaubonnen die je kunt gebruiken bij bijvoorbeeld Intersport en Etos.

Heb jij een aanvullende zorgverzekering? Dan krijg je bij het behalen van je doelen zelfs korting op je aanvullende verzekering. A.s.r. Vitality wordt al door meer dan 50.000 mensen gebruikt.

3. Actify van Zilveren Kruis

In de Actify app vind je een digitale coach die je tips en advies geeft om gezonder te leven. De app biedt je oefeningen en workouts die in je dagelijkse routine passen, maar ook gezonde recepten en meditaties om te ontspannen. Je kunt ook zelf doelen stellen, bijvoorbeeld een beweegdoel of een slaapdoel en je daarbij laten coachen.

De app stimuleert kleine aanpassingen die prima te doen zijn in je dagelijkse doen en laten. Hun motto is niet voor niets ‘Droom groot, maar begin klein’. Een handige app dus voor mensen die klein willen beginnen. Meer dan 100.000 mensen gingen je voor.

4. Mindfulness Coach van VGZ

Mindfulness Coach van VGZ helpt je om te ontspannen, tot rust te komen en beter om te gaan met stress. In de app staan meer dan vijfenzeventig oefeningen en vijf programma’s voor meditatie, mindfulness en yoga, bijvoorbeeld ademhalingsoefeningen, concentratieoefeningen en slaapmeditaties. Je wordt begeleid door een mannen- of vrouwenstem (zelf in te stellen). Je kunt ook een meditatie- mindfulness- of yoga-programma van twee weken volgen. Uiteraard met persoonlijke coaching.

De app biedt ook lichaamsscans die je gezondheid meten. Zo weet je altijd hoe het met je gezondheid gesteld is. Met meer dan een miljoen downloads kan Mindfulness Coach van VGZ gerust een populaire app genoemd worden.

Kies een zorgverzekering die bij je past

Deze handige gezondheidsapps helpen je om gezonder en zelfbewuster te leven. Extra leuk is dat je vaak punten verdient voor korting op producten en soms zelfs op je aanvullende zorgverzekering. Is een gezondheidsapp iets voor jou? Ga dan je zorgverzekering vergelijken om te zien welke zorgverzekeraar het beste bij je past. Afgelopen weekend zijn de nieuwe zorgpremies bekend gemaakt. Overstappen kan tot het einde van het jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-11-16T11:24:15.000Z dbom


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.