Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

BrainCreators en aXite gaan samenwerking aan

Dit artikel delen:

BrainCreators kondigt vandaag aan dat het een samenwerking met aXite is aangegaan om industriële omgevingen te beschermen en te optimaliseren met kunstmatige intelligentie. aXite is een Nederlands bedrijf dat is gespecialiseerd in cybersecurity en data driven procesoptimalisatie.

aXite heeft een aantal jaar geleden een innovatief monitoring (IDS) en preventie systeem (IPS) ontwikkeld voor Industriële Control Systemen (ICS-omgevingen). Dankzij de Artificial Intelligence van BrainCreators kan het systeem van aXite voortaan sneller en beter ongewone patronen in het dataverkeer herkennen. Hierdoor kunnen IT-afdelingen direct anticiperen bij een potentiële dreiging.

Het systeem van aXite biedt een volledige beveiliging van programmable logic controllers (PLC) en de aanverwante apparatuur die hiermee gemoeid is. PLC systemen regelen de aansturing van processen en machines. Vaak wordt gedacht dat deze systemen ‘stand alone’ staan en een ‘air gap’ de veiligheid garandeert. Echter zijn deze systemen steeds vaker verbonden met het internet en wisselen ze data uit met andere apparaten. Als cybercriminelen in staat zijn om deze PLC systemen te beïnvloeden kunnen er situaties ontstaan die grote impact hebben op het bedrijf en soms zelfs de gehele samenleving. Denk bijvoorbeeld aan een inbreuk op het PLC systeem van een energiecentrale, waardoor een volledige stad zonder stroom komt te zitten.

“Vanwege de toenemende digitalisering binnen industriële omgevingen neemt de hoeveelheid data alleen maar toe. Deze grote hoeveelheden data moeten gecontroleerd en beschermd worden tegen cyberaanvallen en dit gaat beter en sneller met AI,” aldus Bert Willemsen, partner bij aXite. “Dankzij de technologie van BrainCreators is ons systeem voortaan in staat om sneller en beter ongewone patronen te ontdekken. Daarnaast kan de data door het monitoren en analyseren direct worden ingezet om business processen te ondersteunen of te optimaliseren. Denk hierbij aan het vroegtijdig signaleren van onderhoud of smart maintenance oplossingen.”

“Klanten van aXite krijgen te maken met steeds meer data, waardoor het monitoren van datastromen erg lastig is geworden. AI maakt het monitoren van deze datastromen efficiënter doordat het afwijkende data sneller en beter kan opsporen, aldus Jasper Wognum, CEO bij BrainCreators. “Door middel van algoritmen kan onze technologie patronen in kaart brengen en afwijkende data eenvoudig herkennen. Echter speelt de menselijke factor nog altijd een grote rol bij security management en -beheer. Het is daarom belangrijk dat de geïdentificeerde afwijkingen in de datastroom door een mens worden gecontroleerd om potentiële dreigingen te voorkomen.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-23T10:30:17.000Z BrainCreators


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.