Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

KPN Security maakt eerste sprekers NLSecure[ID] bekend

Dit artikel delen:

Kennisdeling is cruciaal om de digitale weerbaarheid van Nederland te vergroten. Daarom organiseert KPN Security van 26 tot en met 28 januari voor de tweede keer NLSecure[ID], hét event voor de Nederlandse securitycommunity. In verband met de coronamaatregelen vindt NLSecure[ID] volledig online plaats.

Toonaangevende sprekers 

Ook tijdens deze editie delen verschillende topsprekers hun kennis en expertise met het publiek. KPN Security maakt nu de eerste namen bekend:

  • Privacy- en securitydeskundige Brenno de Winter spreekt over de CoronaMelder-app. De voormalig onderzoeksjournalist adviseert de overheid over informatiebeveiliging en privacybescherming bij de ontwikkeling van deze app. 
  • Journalist en auteur Daniël Verlaan bracht onlangs zijn boek Ik weet je wachtwoord uit. In dit boek staan waargebeurde verhalen over de duistere kant van het internet. Verlaan wil mensen niet paranoïde maken, maar wel minder naïef. 
  • Sinds 2014 staat Hans de Vries aan het hoofd van het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC). Deze publiek-private organisatie heeft als doel de weerbaarheid van de Nederlandse samenleving in het digitale domein te vergroten. 
  • Securityexpert Ronald Prins behoeft eigenlijk geen uitleg. Hij is medeoprichter van Fox-IT en werkte tot voor kort bij de toetsingscommissie van de AIVD en MIVD. In oktober richtte Prins een nieuw securitybedrijf op: Hunt & Hackett. 
  • Als ethisch hacker en securityexpert bij Fox-IT test Sanne Maasakkers netwerken en applicaties op kwetsbaarheden. Mediaoptredens schuwt ze niet. Zo dook Maasakkers samen met NOS Stories in de code van de app TikTok. 
  • Binnen de politie is Floor Jansen een expert op het gebied van jeugd en cybercrime. Ook is ze oprichter van Hack_Right, een alternatieve straf voor jonge hackers, en initiatiefnemer van de nationale anti-DDoS-coalitie NoMoreDDoS. 

Combinatie van live en on demand

Het programma bestaat uit twintig sessies, verspreid over drie middagen. Vanuit een speciaal ingerichte studio verzorgt KPN Security elke dag een aantrekkelijke liveshow met onder meer twee spectaculaire live talks. Een ander belangrijk onderdeel van NLSecure[ID] is een uitgebreid on-demandprogramma dat uit meer dan 10 vooraf opgenomen sessies bestaat.

Van ethische hackers tot CISO’s: de sessies spreken een breed security-minded publiek aan. Sommige talks zijn gericht op een managementdoelgroep (Green Track), andere meer op een technische doelgroep (Black Track). De managementtalks zijn beschikbaar vanaf dinsdagavond 26 januari. De technische talks volgen op woensdagavond 27 januari.

Security: let’s talk about it! 

Het motto van NLSecure[ID] is ‘Security, let’s talk about it!’. Daarom zijn alle sessies te volgen via een speciaal ontwikkeld online platform dat interactie mogelijk maakt. Deelnemers kunnen hier ook terecht voor andere informatieve securitycontent en speelse elementen zoals securitygames. Daarnaast bevat het platform een Partnerplein en het KPN Experience-plein.

“Nederland staat voor enorme uitdagingen op het gebied van cybersecurity”, zegt Marcel van Oirschot, Executive Vice President bij KPN Security. “Het terugdringen van phishing, ransomware en andere vormen van cybercriminaliteit vergt een gezamenlijke inspanning. Het is cruciaal dat de Nederlandse securitycommunity ook in coronatijd kennis uitwisselt. Zeker nu we massaal thuiswerken en het aanvalsoppervlak groter wordt.”

Deelname is gratis 

KPN Security ziet het als een belangrijke service om heel Nederland te informeren over de laatste securityontwikkelingen. Daarom is het event voor iedereen gratis.

Aanmelden 

U kunt zich aanmelden via deze link. Het programma van NLSecure[ID] vindt u hier. Benieuwd naar de overige sprekers? Kijk dan regelmatig op The Digital Dutch eventpagina.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-12-16T09:57:32.000Z KPN Security


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.