Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

KPN Security publiceert Cyber Security Perspectives 2022

Dit artikel delen:

De nieuwste editie van Cyber Security Perspectives is nu beschikbaar. Dit jaarlijkse magazine, uitgegeven door KPN Security, schetst de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van cybersecurity aan de hand van interviews met bekende Nederlandse securityexperts. Zij delen hun ervaringen uit de praktijk en reiken best practices voor IT-beveiliging aan.

Belang van kennisdeling

Cyber Security Perspectives is gericht op een brede management- en IT-doelgroep. De interviews gaan over uiteenlopende securityonderwerpen: van mkb-security en de vitale infrastructuur tot redteaming en forensische data-analyse. De rode draad is het gezamenlijk verbeteren van de digitale weerbaarheid van Nederland. Alle experts hebben belangeloos meegewerkt aan het magazine. Dit doen ze vanuit de overtuiging dat kennisdeling een cruciaal instrument is om Nederland veiliger te maken. In het magazine komen circa twintig securityexperts aan het woord, onder wie: 

  • Irma Jepma – Directeur Cybersecurity bij Coöperatie VGZ
  • Donny Maasland, CTO van ESET Nederland
  • Oscar Koeroo – Concern-CISO bij het ministerie van VWS
  • Petra Oldengarm – Directeur Cyberveilig Nederland
  • Guus van Es – Partner Cyber Risk bij Deloitte
  • Sabyne van Mourik – Business Development Manager bij Kiwa Nederland

Alle experts namen in januari ook deel aan het securityevent NLSecure[ID]. In het magazine Cyber Security Perspectives gaan we nog dieper in op de onderwerpen die toen aan bod kwamen. Met beide initiatieven stimuleert KPN Security informatie-uitwisseling en samenwerking tussen Nederlandse securityprofessionals.

Nederland digitaal weerbaarder

“Door de geopolitieke ontwikkelingen is het risico op digitale verstoringen nu groter dan ooit”, zegt Lisette Oosterbroek, Executive Vice President van KPN Security. “Cyberaanvallen worden steeds lucratiever en geavanceerder. De vijand is goed georganiseerd, en dat moeten wij ook zijn. Elk bedrijf en iedere werknemer heeft hierin een verantwoordelijkheid. Alleen als we samenwerken, kunnen we de welvaart en innovatiekracht van Nederland beschermen. En dat begint bij kennisdeling.”

“Met dit magazine bevorderen we de kennisdeling en dragen we bij aan de digitale weerbaarheid van Nederland”, vervolgt Oosterbroek. “De geïnterviewden belichten hun vakgebied vanuit hun eigen perspectief. Vaak met een kritische noot, maar altijd op basis van jarenlange ervaring in de securitywereld. Deze inzichten kunt u toepassen om uw eigen beveiliging aan te scherpen. Zo bouwen we samen aan een digitaal weerbaar Nederland.”

Gratis voor iedereen

KPN Security ziet het als zijn maatschappelijke plicht om organisaties te informeren over de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van cybersecurity. Daarom is Cyber Security Perspectives gratis beschikbaar voor iedereen. U kunt het magazine hier downloaden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-04-06T15:12:46.000Z KPN Security


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.