Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

SIG tekent OEM-overeenkomst met Siemens voor cybersecurity-compliance

Dit artikel delen:

Software Improvement Group (SIG) heeft vandaag aangekondigd dat het met Siemens Digital Industries Software een nieuwe, strategische OEM-overeenkomst voor cybersecurity compliance heeft getekend. De nieuwe OEM-overeenkomst stelt organisaties, die het Siemens Xcelerator softwareportfolio gebruiken, nu in staat hun cybersecurity compliance te beheren via Siemens' Polarion ALM™ software voor application lifecycle management (ALM) waarbij SIG's software assurance guiding platform, Sigrid® voor een volledige portfolio landscape assessment met deep dive inzichten in security en codekwaliteit verzorgt.

De integratie van Sigrid in het Siemens Xcelerator-portfolio biedt nieuwe mogelijkheden om klanten te helpen te voldoen aan de ISO 21434- en UN 155-norm. Deze lijken de komende jaren een vereiste te worden voor autofabrikanten en stelt de klanten van Siemens in staat vandaag de auto's van morgen te creëren. Daarnaast kunnen zij ook profiteren van automatische SBOM generatie en best-in-class vulnerability scanning, prioritering en begeleiding voor de optimalisatie van hun eigen software code.

Sigrid biedt een naadloze integratie met Polarion, zodat klanten hun cybersecurity compliance proces kunnen stroomlijnen. Integratie met Polarion stelt klanten in staat om cybersecurity van hun eigen en third-party software direct in hun ALM/PLM omgeving te beheren. Met zijn brede ondersteuning voor technologieën, met name C en C++, is Sigrid hét platform voor cybersecurity management en compliance.

Luc Brandts, Group CEO van Software Improvement Group: "Beveiligingslekken in embedded software in auto's, vliegtuigen en satellieten kunnen desastreuze gevolgen hebben. Vroege detectie en continue monitoring van de software is cruciaal om deze risico's te beperken. Met dit nieuwe partnerschap bieden we klanten van Siemens Xcelerator de mogelijkheid om snel te reageren op bestaande en opkomende kwaliteits- en veiligheidsvoorschriften. We zijn verheugd om onze samenwerking met Siemens op dit belangrijke gebied uit te breiden."

Joe Bohman, Senior Vice-president Lifecycle Collaboration Software voor Siemens Digital Industries Software: "Ervoor zorgen dat je product veilig, beschermd en compliant is gedurende de gehele levenscyclus, van ontwerp tot end-of-life, is echt bedrijfskritisch geworden. Polarion staat bekend om haar kracht in het application lifecycle management (ALM) domein, en dit partnerschap met SIG biedt sterke ondersteuning voor cybersecurity."

Opmerking: Een lijst met relevante Siemens trademarks is hier te vinden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-11-22T15:25:27.000Z Software Improvement Group


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.