Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Opslagruimte regelen voor jouw bedrijf? Zo pak je het aan!

Heb jij een eigen webshop als ondernemer? Dan zijn ruimtetekort en wettelijke bepalingen veel voorkomende problemen wanneer je jouw voorraad thuis wil opslaan. Van apparatuur tot voorraden, al deze spullen hebben een opslagruimte nodig. Niet bij elk bedrijf is het mogelijk om de opslag volledig in hetzelfde pand te houden, dus moet er gekeken worden naar een andere oplossing. Wanneer al deze producten een juist onderkomen hebben breekt het volgende punt aan: hoe ga je dit logistiek regelen? Je voorraad is namelijk continu ‘in beweging’ wanneer je verkoopt, dus inzicht in je voorraad is van groot belang. Lees hieronder waar je als ondernemer jouw webshop voorraad het beste opslaat.

Stap 1: voorraad reguleren

Voorraadbeheer is een belangrijk onderdeel bij het runnen van een webshop. Het is belangrijk om alles goed te reguleren om zo de verkoop te optimaliseren. Wat moet er uit de voorraad omdat het verkocht is? Waar liggen de overige spullen exact opgeslagen en wat moet je inkopen? Maak gebruik van een goed online systeem dat al deze informatie voor je kan bijhouden en zorg uiteraard dat je dit zelf regelmatig controleert. 

Belangrijk bij het beheren van je voorraad is een goede locatie om de voorraad in op te slaan. Een thuis opslag is zeker mogelijk en vaak het begin van een startende webshop eigenaar. Toch is de basis van jouw webshop je voorraad; wat je niet hebt kun je moeilijk verkopen. Een oplossing is een opslagruimte huren. Het opslaan van deze voorraad kan gemakkelijk in een professionele opslagruimte. Hier staat jouw voorraad veilig en verwarmd en heb je het meeste grip op wat er inkomt en uitgaat. 

Stap 2: opslag uitbreiden

Het is belangrijk om precies te berekenen wat je aan opslagruimte nodig hebt zodat je niet te veel betaalt. Of dit nou een paar vierkante meter zijn of een gehele loods, de ruimte moet passend zijn. Gelukkig bieden opslagruimte verhuurders vaak de mogelijkheid om gemakkelijk van grootte te veranderen. Stel bijvoorbeeld dat je een seizoensgebonden product levert, dan is deze flexibiliteit van groot belang. Of is jouw product door omstandigheden ineens meer in trek dan ooit (denk aan mondkapjes aan het begin van de coronacrisis)? Dan groeit jouw webwinkel opslag gewoon met je mee. Als je bijvoorbeeld bij Huureenbox een opslagruimte huurt dan kun je makkelijk opschalen of downsizen indien nodig. Neem hiervoor contact met ons op en we vertellen je welke boxen we nog vrij hebben!

Stap 3: ga voor gemak

Zorg bij het huren van opslag voor je webshop dat je nog met een aantal laatste zaken rekening houdt om jezelf het zo gemakkelijk mogelijk te maken. Het is verstandig om een opslaglocatie dicht bij huis te kiezen en op een goed bereikbare plek. Kies daarom bijvoorbeeld voor de opslagruimte Amsterdam. Je bent zo snel bij de voorraad als er problemen zijn, maar ook het ontvangen van vracht die jouw voorraad levert. Het voordeel van opslagruimtes is dat je hier altijd toegang tot hebt en het ook te allen tijde beveiligd wordt. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-05-17T15:03:04.000Z dbom


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.