Serie: Hosted VoIP voor MKB's

Telefoondiensten in de cloud: Unified Telecom

Deel 3: Unified Telecom Hosted

Unified Telecom biedt in zowat heel Europa telefoniediensten. Je kunt kiezen tussen gehost of lokaal en tussen allerlei productpakketten en abonnementen. Wij testen de hosted oplossing.

De door Unified Telecom geboden functionaliteit is uiteraard afhankelijk van het gekozen product, dienst en abonnement. Bij een typische gehoste internettelefoniecentrale biedt Unified Telecom de mogelijkheid tot ring-, hunt- en tijdgroepen voor binnenkomende telefoons en LCR ('least cost routing', minimumkostenpad) voor uitbellen. Ondanks de naam van het bedrijf vonden we geen ondersteuning voor UC (Unified Communications) terug. Er zijn wel mogelijkheden om dit telefoonsysteem in bestaande CRM- en ERP-oplossingenen te integreren. Als je dat wenst, kan Unified Telecom ook de benodigde SIP-telefoons configureren en meeleveren.

Beheer

Het webbeheer van de gehoste PBX is duidelijk zo eenvoudig mogelijk gehouden. Helaas is de interface alleen in het Engels. Aan de rechterkant is er een uitklapbaar hoofdmenu met rubrieken. Er zijn zes hoofdrubrieken: Home, Actions (acties), Messages (berichten), Features (voorzieningen), Settings (instellingen), en Reports (rapportage). Acties omvat alleen het via de webinterface uitvoeren van een oproep. Berichten gaat over het ingebouwde antwoordapparaat en inkomende faxberichten. De rubriek Voorzieningen presenteert een hele waslijst mogelijke opdrachten en opties voor de telefooncentrale: mensen en telefoonnummers, conferenties, stercodes, conferenties, hunt-, page-, pickup- en tijdgroepen, mailboxen, wachtrijen, muziek en geluidsbestanden. Instellingen bevat alles wat eigen is aan jouw abonnement, plus actiedrempels die voor het hele abonnement gelden, zoals vanaf welke benedendrempel aan belkrediet je een waarschuwing wenst te ontvangen. Je zou dat zelfs automatisch kunnen laten aanvullen. De rubriek Rapportage, ten slotte, bevat behalve een waaier aan verschillende rapporten ook historieken en statistieken.

Deelconclusie

Unified Telecom biedt een basis iptelefoniesysteem dat gebruikers binnen een MKB zelf kunnen bedienen zonder een al te grote technische kennis. De webinterface is redelijk eenvoudig, al mocht de rubriek Features van ons nog wat overzichtelijker onderverdeeld zijn. Maar beter te veel instelmogelijkheden dan helemaal geen, uiteraard. De geluidskwaliteit en stabiliteit bleken tijdens onze testperiode uitstekend.

Deelconclusie

Product: Unified Telecom Hosted
Leverancier: Unified Telecom, www.unifiedtelecom.eu
Adviesprijs (excl. BTW): Premium: 7,5 euro/maand; Basic: 5 euro/maand.

De Serie

Telefoondiensten in de cloud

Deel 1: Nederlandse SIP-provider is noodzakelijk
Deel 2: Escaux net.PBX
Deel 3: Unified Telecom Hosted
Deel 4: Voizz
Deel 5: XeloQ Hosted PBX

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-12-27T09:00:00.000Z Door Johan Zwiekhorst, Data TestLab
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.