‘Google lijdt aan chat-schizofrenie’

Google loopt achter met social en chat, maar pakt het weer verkeerd aan. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Facebook heeft Messenger en Whatsapp. Apple heeft Facetime en iMessage. Microsoft heeft Skype. Google heeft na Google Talk, Google Messenger, Hangouts en experimenten als Google Wave en Google Buzz nu een tweetal nieuwe chat-opties uitgebracht. De komst van de verse apps Allo en Duo luidt een nieuwe poging in van Google om meer mee te gaan in de golf van mobiele communicatie.

Allo is voor tekstberichten, maar kan ook spraakgesprekken aan, net als concurrent Whatsapp. Duo is voor videochatten, net als concurrent Skype. Oh, en vergeet niet het op Allo aanhakende Google Assistant, dat valt te vergelijken met Apple’s Siri, Amazon's Alexa en Microsoft's Cortana. Voor de eindgebruiker wordt het er niet bepaald duidelijker op. Het lijkt erop dat Google van alles probeert. Zoals de vermeende spaghetti-tegen-de-muur productstrategie van Samsung, of meer zoals de Darwinistische aanpak van Bill Gates ooit bij Microsoft. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik heb het Google Talk netwerk veel gebruikt, je kunt er leuk mee chatten, ook met andere dan Google clients, zonder dat je adresboek bij Google op de server staat. Alleen dat vindt Google waarschijnlijk niet goed. Je moet met Google tools gaan chatten, met je contacten in een lijst die Google in kan kijken.

Google is zijn Talk / Hangouts netwerk aan het afbreken. Video chat werkt al niet meer, en ook het overnemen van schermen is niet meer mogelijk (met andere dan Google software). Alleen tekst chat werkt nog. Ik gebruik het daarom al niet meer.

Google kan best de volgende communicatie app op de markt brengen, maar als ze niks extra's bieden ten opzichte van WhatsApp, dan heeft overstappen geen zin.

Google kan best de volgende social media app op de markt brengen, maar als ze niks extra's bieden ten opzichte van FaceBook, dan heeft overstappen geen zin.

Wat mij over de streep zou trekken, zijn vervangende producten die 100% veilig en privé, alleen voor mij, zijn, zodat dat mijn persoonlijke gegevens van mij blijven. Ik wil daar best een paar euro voor betalen.

Echter, Google gaat dat nooit doen. Google is een grote data verzamelaar, die hebben liever mijn gegeven dan mijn geld; bedrijven betalen meer aan Google dan ik ze zou betalen.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-09-06T07:53:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.