Klanten PeopleSoft twijfelen over Oracle

Dit artikel delen:

Nederlanse klanten van PeopleSoft betwijfelen of ze de plannen van Oracle gaan volgen. Dat blijkt uit een telefonische rondgang van Computable onder gebruikers. 'We bouwen het af, want we gaan over op SAP', aldus een van hen.

Eerst fusie dan ontslag
Oracle en Peoplesoft worden in Nederland eerst samengevoegd, pas daarna volgt de reductie in personeel. Dat weet vakbondsbestuurder Babet Hendriks van De Unie te melden na contact met Peoplesoft. Dat bedrijf heeft aangegeven met de vakbond te willen praten over een sociaal plan, hetgeen betekent dat er meer dan twintig ontslagen vallen en er dus sprake is van collectief ontslag.
CNV Dienstenbond is door Oracle uitgenodigd voor een gesprek. FNV Bondgenoten heeft bij het ter perse gaan van dit nummer nog niets vernomen van Oracle of Peoplesoft.
Gijs Houtzagers, programmamanager PeopleSoft bij Holland Casino, weet wat hem te doen staat. "Ik geloof niet dat ze nog PeopleSoft versie 9 gaan ontwikkelen, náást Project Fusion." Dat is de applicatie die de beste onderdelen van Oracle en PeopleSoft combineert en volgens de aankondiging van Oracle-ceo Larry Ellison vorige week rond 2007 op de markt moet komen.
Houtzagers gaat zo snel mogelijk over op versie 8.9 en zegt zijn onderhoudscontract bij PeopleSoft op. "Dat scheelt me zo twee ton per jaar." Ondersteuning kan hij ook krijgen bij bedrijven als Accountingplaza. "Na de migratie kijk ik wat Fusion wordt, is dat goed genoeg, gaan we over en anders blijven we op versie 8.9 met support van derden."
De hoogte van het onderhoudscontract van PeopleSoft blijkt in praktijk voor meerdere bedrijven een doorn in het oog. Uitgeverij VNU draait nog versie 7 van PeopleSoft. De uitgeverij verkocht enkele bedrijfsonderdelen en gebruikt PeopleSoft alleen nog maar voor twee kleine divisies. Ict-medewerker Humphrey Nai Chung Tong: "De kosten voor upgraden en onderhoud zijn gewoon te hoog."
Het Rotterdams Havenbedrijf heeft zijn besluit ook al genomen. Woordvoerder Tie Schellekens: "Onze PeopleSoft-applicatie is zodanig veel maatwerk, dat er alleen sprake is van een licentieovereenkomst. Het gebruik van PeopleSoft wordt afgebouwd, want op termijn gaan we over op SAP."< BR>
 
Kim Loohuis, Gijs Hillenius

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-01-28T00:00:00.000Z Kim (e.a.) Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.