Managed hosting door True

17 slimme software-oplossingen

Overzicht van eHRM-systemen

Dit artikel delen:

Eigenlijk vindt elke p&o'er diep in zijn hart de eigen organisatie anders dan alle andere. En zie daar dan maar eens passende software voor te vinden! Gelukkig is er voor elk potje een deksel. Computable en collegablad IntermediairPW zetten enkele aanbieders voor u op een rij.

ADP
Geeft de organisatie kleur

Met ADP Rapportage & Analyse krijgt u de beschikking over een toegankelijke, interactieve en snelle tool om onder meer personalia, organisatiekenmerken en verzuim- en verlofgegevens grondig te analyseren. Dankzij de grafische weergave van informatie en het consistente gebruik van kleuren is ‘informatie analyseren vanuit alle denkbare invalshoeken' nooit meer dan enkele muisklikken weg. Zo krijgt u waardevolle inzichten die het aansturen van hr-beleid een stuk efficiënter maken.
http://www.adp.nl/


AFAS
Hrm aan de macht
Zijn naam is Geert Nieland, manager personeelszaken bij AFAS ERP Software. Hij runt er helemaal in zijn eentje de hrm-afdeling voor 220 medewerkers. Hoe hij dit voor elkaar krijgt? Met Profit HRM/Payroll, een onderdeel van AFAS Profit, dat p&o'ers realtime inzicht geeft in het totale bedrijfsproces, inclusief belangrijke managementinformatie en ken- en stuurgetallen. Met Profit HRM/Payroll loopt u niet continu achter de feiten aan en kunt u bijsturen. AFAS maakt de gegevens op een eenvoudige manier inzichtelijk met onder meer de hr-cockpit, van waaruit u kunt anticiperen en informeren.
http://www.afas.nl/

DBS Talent
De iPod onder de eHRM-systemen
eHRM slaagt pas als alle werknemers en managers ermee werken. Maar waarom zouden zij bereid zijn om zelf gegevens in een computer in te voeren als zij daar zelf geen voordeel aan hebben? Met die vraag in het achterhoofd bouwt DBS Talent programma's die het bedrijf omschrijft als ‘de iPod onder de eHRM-systemen'. Het bedrijf wil mooi vormgegeven software leveren die plezierig is om mee te werken. Ook biedt het bedrijf volledige ondersteuning van de procedures.
http://www.dbstalent.nl/


E-hrm Vision
Digitale sofa

De Talenten Motivatie Analyse Methode (TMA-Methode) van E-hrm Vision is een knap ding. Vanuit de gedachte dat hr-professionals zelf psychologische analyses op hoog professioneel niveau moeten kunnen maken, kunt u met de TMA-Methode alle aspecten van de persoonlijkheid zelf in kaart brengen. Het potentieel van een medewerker wordt getoetst aan het niveau dat (en de richting die) deze persoon in de toekomst geacht wordt te behalen. Welke talenten heeft iemand in huis? Welke stappen moeten nog genomen worden om de talenten te benutten? Meet het en u hebt de waarheid in pacht.
http://www.tmamethode.nl/


Finance HRM House
Allemansvriend
Finance HRM House heeft een nieuwe generatie software ontwikkeld voor verlofregistratie, verzuimregistratie, beoordelingen, competentiebeheer, declaraties en personeelsdossiers. De software is eenvoudig te activeren, gebruikersvriendelijk en daarom snel te adopteren door de gebruikers. Kostbare investeringen in hard- en software behoren hiermee tot het verleden, stelt het bedrijf.
Hoe het werkt? Klanten kunnen met een eigen code inloggen en een aantal ‘credits' kopen. Hierna is de software te gebruiken. Credits worden afgeschreven aan de hand van het gebruik van de modules. Inrichting en beheer van de modules kunnen door de klant zelf worden uitgevoerd. Het systeem laat zich aan alle personeelsinformatiesystemen koppelen, waardoor dubbele invoer overbodig wordt.
http://www.financehrmhouse.com/


FreeBeans
Ontlast de leidinggevende

Het FEBO-systeem (Flexibel Employee Benefits Organizer) van FreeBeans neemt hr-afdelingen taken uit handen. Medewerkers krijgen online een volledig overzicht van hun persoonlijke arbeidsvoorwaarden en voorzieningen, zoals pensioen en levensloop, en ook is gebruik van een verlof- en ziekmeldingsmodule mogelijk. Verder kunnen ze keuzes maken in hun arbeidsvoorwaardenpakket en bruto- en netto-effecten daarvan zien. Een leidinggevende hoeft daar echt niet meer aan te pas te komen.
http://www.freebeans.nl/


HRSoft
Zelfzoekende zorghulp

Hrm zal de komende jaren steeds meer invloed krijgen op het halen van bedrijfsdoelen. Dat verwacht Jan Hendriks, Centrummanager P&O Servicecentrum van de Alysis Zorggroep. Zorginstellingen moeten steeds commerciëler gaan werken. Hrm-dienstverlening moet daarbij op verschillende onderdelen haar toegevoegde waarde laten zien. Het HR Portaal van HRSoft wil daarbij een belangrijke hulpmotor zijn.
Het portaal ondersteunt de hele organisatie bij de registratie en administratie van (en communicatie over) hrm-processen. De toegang is beveiligd via internet, met behoud van bestaande bronsystemen. Het portaal is flexibel in te richten, heeft een uniforme interface en biedt modules zoals verzuim, declaraties, verlof, digitaal personeelsdossier en p&o-support. Het portaal kan stapsgewijs geïmplementeerd worden, volgt automatisch de organisatorische wijzigingen en zoekt - ook handig - bij problemen zelf naar de verantwoordelijke manager. De juiste informatie komt zo altijd bij de juiste persoon op het juiste moment.
http://www.hrsoft.nl/


Human Capital Group
Online functiewaarderen

Correcte en actuele functiebeschrijvingen en -waarderingen zijn een onmisbare basis voor een goed hr-instrumentarium. De praktijk leert echter dat het centraal beheren en benaderen hiervan niet eenvoudig is. Human Capital Group heeft daarom Fuwa Online ontwikkeld, een tool waarmee de p&o'er snel, eenvoudig en vanaf iedere locatie functies kan beschrijven, waarderen en clusteren. Alle relevante functiegegevens worden in één systeem opgeslagen. Dat is onmisbaar in een tijd dat functies snel veranderen. Het systeem is geschikt voor elk functiewaarderingssysteem en alle functiebeschrijvingen. Zo zijn Bakkenist/MNT, VBalans en FuWater te gebruiken in Fuwa Online, dat tevens kan worden gekoppeld aan een beoordelingsmodule, waarmee een integrale maatwerkoplossing wordt geboden.
http://www.hucag.nl/


IBS
Eenvoudig en vriendelijk

Lijnmanagers kunnen met EMIS Plaza ondersteund worden in het uitvoeren van hun peoplemanagement, stelt IBS, dat e-hrm aanbiedt als standaard software waardoor het voor iedereen bereikbaar is en te implementeren in één week. Door de invoering van management selfservice en desgewenst employee selfservice kunnen diverse hr-processen en eenvoudige administratieve processen efficiënter worden uitgevoerd. De laagdrempelige, intuïtieve en gebruiksvriendelijke toepassing van EMIS Plaza zorgt ervoor dat iedereen die over een webbrowser en een internetverbinding beschikt, er direct mee aan de slag kan. Door de inzet van EMIS Plaza worden de kwaliteit en snelheid van uw dienstverlening vergroot. Zo krijgt u de handen vrij om het (lijn)management te ondersteunen en te coachen.
http://www.ibs.nl/


IP Plus
Automatisch arbobeheer

P-reva is een systeem voor de aanpak van arbo, verzuim en reïntegratie. In P-reva kan een eigen verzuimprotocol worden ingebracht en de functiebelasting worden gekenmerkt, zodat de leidinggevende en case manager worden ondersteund bij preventie en reïntegratie. Volgens ontwikkelaar IP Plus zorgt P-reva er bijna automatisch voor dat uw organisatie voldoet aan de wet- en regelgeving op het gebied van verzuim, arbo en reïntegratie.
http://www.ipplus.nl/


Nova
Toegang vanaf elke computer

Het pakket HR Manager van Nova Business Software is ontwikkeld in samenspraak met p&o'ers en it-specialisten. Met dit systeem bouwt u eenvoudig een compleet elektronisch personeelsdossier op en centraliseert u gerelateerde informatie en documentatie. Vanaf iedere pc met internetverbinding kunt u veilig inloggen om gegevens te bewerken of rapportages uit te draaien. De software is geïntegreerd met Office 2000 (en hoger) en maakt dankzij de xml-standaard koppelingen mogelijk met salarispakketten, uw administratiekantoor of arbodienst. Ook (cao-)rekenregels zijn instelbaar. De flexibele en schaalbare mogelijkheden van het pakket verhogen de efficiëntie en effectiviteit van uw medewerkers en managers. Met de functionaliteiten employee selfservice en management selfservice kunnen zij verlof aanvragen en goedkeuren. Uiteraard blijft u degene die bepaalt wie waar toegang tot krijgt.
http://www.nova-software.nl/


Oracle
Flexibiliteit bij verandering

Niets minder dan ‘betere bedrijfsresultaten' belooft Oracle met behulp van het Human Resources Management System (HRMS). Alle hrm-functies worden ondersteund, zoals de salarisadministratie, werving, urenregistratie, trainingen en analytische functies. HRMS zorgt voor het vinden, motiveren en vasthouden van de meest gekwalificeerde medewerkers en ondersteunt mogelijkheden voor het ontwikkelen van competenties en carrièreplanning. De software biedt managers op elke plaats toegang tot betrouwbare en actuele informatie over het personeel.
Oracle HRMS is gebaseerd op geavanceerde internettechnologie en maakt gebruik van moderne standaarden, waaronder hr-xml. De functies van het pakket ondersteunen de nieuwste ideeën rond hrm en creëren flexibiliteit in het beheer van permanent veranderende bedrijfsprocessen. Het uiteindelijke resultaat is een ‘productiever werkklimaat' en ‘verbetering van het concurrerend vermogen'.
http://www.oracle.nl/


PeopleSoft
Amerikaanse alleskunner

Verantwoordelijkheden en bevoegdheden komen meer en meer te liggen bij de werknemer, die vanaf zijn eigen werkplek zelf zaken rond declaraties, verlof en persoonlijke gegevens kan regelen. Wordt het té complex om al die verschillende systemen te integreren? Overweeg dan eens de aanschaf van een totaalpakket van PeopleSoft, een webbased-systeem van Amerikaanse origine waarmee iedere werknemer vanaf elke werkplek toegang heeft tot het systeem. Bespaart een hoop gedoe.
http://www.peoplesoft.com/


Personeel Online
Leg het in de lijn
Met het webbased-personeelsinformatiesysteem Personeel Online worden gegevens rond personeel, verlofregistratie en verzuimregistratie gecombineerd. Managers kunnen zelf online de personeels- en salarisadministratie doen en personeelsdossiers zijn altijd up-to-date.
http://www.personeelenzo.nl/


SAP
De Mercedes van e-hrm

SAP heeft verschillende systemen geïntegreerd in een totaalpakket. Het systeem zorgt voor optimalisatie van de administratieve processen door ze zoveel mogelijk bij de individuele medewerker neer te leggen. Van recruitment tot pensioen en alles ertussen. Zo houdt u mooi tijd over voor het strategische deel van uw hrm-taken. Da's toch veel leuker!
http://www.sap.com/


Tasper
De taal van de werknemer

De gemiddelde werknemer gruwelt van levenloze juridische teksten en dodelijk saaie regels rond arbeidsvoorwaarden. Gelukkig maakt het Online P&O-Handboek van Tasper gebruik van intelligente zoekmechanismen (zoals arbeidsvoorwaardencalculators), zodat iedere medewerker - ongeacht zijn over haar taalkundige niveau - de weg vindt in het woud van regels.
http://www.tasper.nl/


Unit 4 Agresso
Basistaken bij de bron
Hrm moet meer tot de dagelijkse werkzaamheden van de héle organisatie gaan behoren, vindt men bij Unit 4 Agresso. Dit bedrijf heeft de tools Manager Self Service en Employee Self Service ontwikkeld. Hiermee legt de p&o'er basistaken bij de bron neer zonder zelf de controle te verliezen. Denk aan het doorgeven van adreswijzigingen of het opvragen van salarisstroken, zaken die de werknemer kan uitvoeren zonder tijd van de hr-manager te claimen.
http://www.unit4agresso.nl/


Workforce Vision
Scheidt kaf en koren

Bent u alle administratieve rompslomp rondom werving en selectie beu? Workforce Planning & Recruitment verlost u ervan. Grote hoeveelheden gegevens van sollicitanten laten zich snel en overzichtelijk verwerken en terugvinden. U kunt rechtstreeks vacature-informatie op de website plaatsen. Sollicitanten kunnen er hun gegevens achterlaten. Het programma is in staat in een vroeg stadium competenties van ongeschikte kandidaten te herkennen, zodat u alle aandacht kunt richten op kandidaten die wél geschikt zijn.
http://www.workforcevision.nl/


IntermediairPW

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Mooi en duidelijk overzicht Ton!

Solware HRM hoort ook zeker in dit rijtje. Het heeft een overzichtelijke en vooral gebruikersvriendelijke verlofregistratie en overzicht. Het is echter ook een compleet HRM systeem. Info te vinden op www.solwarehrm.nl

We hebben een lijst met HRM software en honderderen functies. Dus je kunt ook zelf vergelijken.

http://www.hrmmatrix.nl

CareerCentre is een webbased e-hrm applicatie waarmee de in-, door- en uitstroom van personeel binnen een organisatie geoptimaliseerd wordt.

Een zeer duidelijke overzicht! Toch nodigen wij u uit ook eens te kijken op www.testgroup.eu TestGroup is de uitgever van de Bridge Assessment tools, waaronder de bekende Bridge Personality.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-04-18T19:21:00.000Z Ton Verheijen, IntermediairPW
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.