Akkoord IT-handel stap dichterbij

Over het wereldwijd verhandelen van IT-goederen is een definitief akkoord in de maak. Op de eerste dag van de vergadering in Singapore zijn honderddertig ministers en hun beleidsmedewerkers, verenigd in de World Trade Organization (WTO), erin geslaagd een aantal harde noten te kraken, waardoor de nu geldende importheffingen tot het verleden behoren. Dit betekent dat de concurrentiepositie van aan IT-gerelateerde ondernemingen aanzienlijk verbeterd.

Het 'technologie-akkoord' kent wel enkele beperkingen. Zo geldt het alleen voor de Verenigde Staten, de Europese Unie en Japan. Indonesië, Zuid-Korea en Zwitserland hebben toegezegd mee te doen, maar een land als China is niet eens lid van de WTO.
Toch zijn de eerste reacties vrij lauw. Océ-Van der Grinten vindt het jammer dat de bereikte overeenkomst alleen betrekking heeft op digitale produkten en pas ingaat in het jaar 2000, zo meldt de Volkskrant. Tulip juicht het bereikte resultaat wel toe, maar vindt dat meer landen zich aan de regels moeten conformeren. Zolang bijvoorbeeld India en China zich niet aan de opgestelde regels houden heeft de Bossche onderneming er weinig aan. HB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-12-20T00:00:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.