Origin kiest voor flexibiliteit in cao

Origin haakt met de nieuwe cao in op de trend van flexibele arbeidsvoorwaarden in de IT. De IT-dienstverlener heeft deze week met de bonden en ondernemingsraad een akkoord bereikt over de cao, die vandaag ingaat.

De werknemers krijgen ruimte om naar eigen voorkeur vakantiedagen te kopen of te verkopen. De medewerkers kunnen ook toeslagen, bonussen of een deel van het salaris inruilen voor bijvoorbeeld extra ouderschapsverlof, vervroegd pensioen of langdurig verlof. Dit 'cafetariamodel' staat in de IT-branche in de belangstelling. Origin keert bij aanvang van de nieuwe cao een eenmalige bonus van 1 procent van het salaris uit.
De cao-afspraken houden ook een vorm van waarderingsafhankelijke beloning in. Origin maakt afspraken met de werknemers ten aanzien van opleidingen en ontwikkeling van het personeelslid. Per kwartaal wordt dit ontwikkelingsplan bekeken. De beloning is afhankelijk van de waardering die de werknemer krijgt voor zijn ontwikkeling. Een goede beoordeling levert meer salarisgroei op. Ook de waardering voor het niveau en kwaliteit van het werk spelen mee in de beloning.  MC
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-05-01T00:00:00.000Z Michiel Couzy
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.