Getronics buigt niet voor bonden

Getronics wil pas weer met de vakbonden praten als ze met 'zinnige voorstellen' komen. Dat zegt Matthijs Kropholler, topman voor personeelszaken bij Europa's op twee na grootste ict-dienstverlener. Hij vindt dat de opstelling van de bonden de rentabiliteit en winstgevendheid van het bedrijf bemoeilijkt. "Het zou ze toch duidelijk moeten zijn hoe we ervoor staan."

De vakbonden eisen sinds vorige week dat het bedrijf de lonen van medewerkers die normaal of goed presteren, verhoogt met 4 procent (FNV en De Unie) of 3,25 procent (CNV). De bonden komen tot hun besluit na het raadplegen van hun achterban.
Kropholler betreurt dat de bonden deze looneis via een bericht in De Volkskrant vorige week bekendmaakten. Kropholler ontving pas later een brief van de bonden over de looneis. "Zo'n scheve eis lijkt me goed voor het winnen van zieltjes. Met het bedrijf heeft het echter niets te maken."
Kropholler stelt op korte termijn met de bonden om tafel te willen. "Blijven de bonden bij deze onredelijke voorwaarden, dan stap ik echter net zo makkelijk weer uit dat overleg."
De looneis van de bonden is een reactie op het besluit van de dienstverlener om de lonen het komende half jaar te bevriezen. De CNV vind 4 procent loonsverhoging niet per se noodzakelijk. Volgens CNV-bestuurder Maurice Limmen vinden de Getronics-leden het jammer aan koopkracht te moeten inboeten. "Maar het verlies van hun baan vinden ze erger."
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-05T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.