Voormalig Tandem-medewerkers succesvol in eigen onderneming

'Kennis cruciaal voor bedrijfskritisch systeem'

De naam Youngwood was al een begrip in de Tandem-wereld lang voordat het bedrijf met deze naam daadwerkelijk van de grond kwam. Willem Edelenbos (wood) en Martin de Jong (young), de oprichters ervan, maakten als duo naam en faam bij Tandem en zijn klanten. Dat leidde juni vorig jaar tot de oprichting van een eigen onderneming. Sindsdien maken een groeiend aantal Tandem-medewerkers de overstap naar deze dienstverlener voor Tandem-systemen.

Het jonge en snelgroeiende bedrijf telt inmiddels vijftien medewerkers. Youngwood beperkt zich niet tot de Tandem Non-Stop-omgeving, maar richt zich op het leveren van kennis rond bedrijfskritische systemen. Dat speelt volgens het bedrijf een steeds belangrijker rol. Algemeen directeur Gert van Hasselt, die in juli vanuit Compaq overkwam, legt uit waarom: "Steeds meer bedrijven worden afhankelijk van bedrijfskritische systemen. De productcomponenten evolueren meer en meer in standaard gebruiksgoederen. Wat uiteindelijk overblijft, is de kennis om die verschillende hardware- en softwarecomponenten samen te voegen. Door de standaardisatie van de technologie worden de onderliggende platformen onbelangrijker."

Pretenties

Leveranciers pretenderen volgens Van Hasselt vaak dat hun machines bepaalde eigenschappen hebben op het gebied van beschikbaarheid, waardoor deze ingezet zouden kunnen worden in veeleisende omgevingen als die van de bankwereld. "Maar het gaat niet alleen om de individuele componenten, het gaat ook om de combinaties ervan. En daar is kennis voor nodig."
Marcel Chrétien, marketingmanager bij Youngwood, stelt dat naast kennis de juiste mentaliteit cruciaal is. "Toen Tandem Windows NT ging ondersteunen ontbrak de juiste mentaliteit. Ik heb gezien dat PC-programmeurs ingezet werden om bedrijfskritische serverapplicaties te bouwen. Het gebruiken van een client-aanpak voor 'Nonstop NT' werkt niet."

Speerpunt

Inmiddels zijn Youngwood en Compaq (dat het voormalige Tandem opkocht) partners. De professionele dienstverlening, waar Youngwood zich met zijn eigen filosofie zo succesvol op beweegt, blijft een speerpunt voor het voormalige Tandem. Woordvoerster Jolanda Peek benadrukt dat Compaq nog zeer actief is op dit gebied: "Wij hebben hoge groeidoelstellingen. Het voormalige Tandem Professional Services maakt nu deel uit van de afdeling Nsis." Deze voormalige Digital-afdeling Network & Systems Integration Services herbergt veel kennis over bedrijfskritische omgevingen. De samenwerking tussen de twee bedrijven komt onder andere tot uitdrukking in de instructeurs die Youngwood bij Compaq plaatst.

Sterke banden

Youngwood heeft vanuit zijn Tandem-verleden sterke banden met de financiële wereld. Het zet zijn kennis in door het aanbieden van consultancy en opleidingen. "Wij doen onderzoek naar de beschikbaarheid van IT-infrastructuren en bedenken verbeteringen. We verzorgen ook een acht weken durende opleiding voor systeemspecialist", aldus Van Hasselt. Youngwood is daarnaast actief met productinnovatie. Samen met IBM en Syllogic ontwikkelt het bedrijf zogenoemde extensies voor Compaq Himalaya-servers waardoor deze met de beheersoftware van IBM's Tivoli te beheren zijn.
Via de financiële markt komt Youngwood ook terecht op andere marktgebieden. Zo gaat het bedrijf een competence center inrichten voor betalingsverkeer via Internet. Bij Visa heeft Youngwood gewerkt aan het in productie brengen van betalingen via het SET-protocol (Secure Electronic Transaction). De kennis en ervaring die is opgedaan in dat project dient als basis voor het aanbieden van diensten op het gebied van elektronische handel op basis van SET.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-23T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.