Handelsvestigingen kiezen voor Isdn en Internet

Dit artikel delen:

BREDA - Ruim een kwart van alle Nederlandse handelsvestigingen maakt al gebruik van een Internet-aansluiting ten behoeve van datacommunicatie. Op basis van nu al concrete plannen zal deze penetratie eind volgend jaar uitkomen op ongeveer 37 procent. Wanneer ook de minder concrete plannen worden meegenomen zou de penetratie zelfs de 46 procent halen. Dit concludeert Heliview Marketingservice in het rapport 'Automatisering binnen de handelssector'.

Voor Isdn blijkt ook het animo sterk toe te nemen. Op dit moment wordt al bij 12 procent van de handelsvestigingen met Isdn-aansluitingen gewerkt. Eind volgend jaar zal dat percentage zeker zijn toegenomen tot 20, terwijl Heliview een groei naar 28 procent niet uitsluit. Wat betreft edi is de toekomst moeilijker voorspelbaar. Veel van de genoemde plannen kunnen nog niet concreet genoemd worden.
Uit het rapport blijkt verder dat relatief veel aanschafplannen voor financiële software afkomstig zijn van kleinere vestigingen. Het is overigens niet zo dat financieel administratieve software wordt gebruikt op stand-alone PC's. Bij meer dan 60 procent van de gebruikers zijn dit soort toepassingen beschikbaar op een netwerk.
De doelgroep van het onderzoek bestaat uit vestigingen uit de groot-en tussenhandel met vijf of meer werknemers en vestigingen uit de detailhandel met tien of meer werknemers. In totaal werden 401 vestigingen benaderd. HB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-09-20T00:00:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.