Telecommunicatiemarkt overspoeld met tarieven en kortingen

PTT, Enertel en Telfort hanteren verschillende maatstaven voor bedrijfsleven

Dit artikel delen:

De Nederlandse telecommunicatiemarkt wordt sinds 1 juli door PTT Telecom, Enertel en Telfort bediend, elk met eigen kortingen en speciale abonnementen. Bijstaande tabel geeft een overzicht van de kosten voor particulieren. De drie communicatieleveranciers hanteren aparte kortingen en tarieven voor grootverbruikers. De bedragen in de tabel fungeren dus als kostenplafond.

PTT Telecom hanteert voor België en Duitsland een grenstarief van 0,37 cent per minuut (zowel piek als dal). Verder biedt het een Landenkaart waarmee goedkoper naar tien landen kan worden gebeld. De kaart kost 25 of 50 gulden, afhankelijk van de gekozen landen.
Voor gebruikers die meer dan vijfhonderd gulden per maand verbellen, zijn er drie regelingen met kortingen tot 35 procent. Hierbij komt ook Nederland in aanmerking als kortingsland.

Enertel

Enertel brengt een starttarief van 8,5 cent in rekening en heeft twee verschillende belpakketten:
Het Drie-landenpakket, dat een keuze biedt uit drie landen die veel gebeld worden. Boven de 100 gulden per maand biedt Enertel kortingen tot 20 procent voor de gekozen landen.
Het Wereldpakket is voor intensief internationaal telefoonverkeer.
 
De kortingen zijn als volgt:

Bedrag per maandKorting
500-1000 gulden15%
1000-2500 gulden20%
2500 en hoger25%

Telfort

Telfort biedt particulieren de Atlascard, met een prijs en belwaarde van 25 gulden. Deze telecommunicatieleverancier onderscheidt zes belzones: West-Europa, Oost-Europa, Noord-Amerika, Noord-Afrika, het Midden- en Verre Oosten, overige landen.
Bedrijven krijgen minimaal 20 procent korting, afhankelijk van de grootte van het telefoonverkeer. Hierbij worden geen dal- en piekuren onderscheiden, maar gelden er wel start- en abonnementskosten. Telfort is als enige terughoudend over concrete bedragen, "uit concurrentie-overwegingen". JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-07-11T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.