5 Procent IT-budget gaat op aan Internet

Dit artikel delen:

Nederlandse ondernemingen besteden in 1997 5 procent van hun IT-budget aan Internet-toepassingen. De helft van de bedrijven verwacht dat het investeringsbedrag de komende jaren zal toenemen.

60 Procent van de Nederlandse bedrijven gebruikt een intranet voor de interne communicatie tussen hun vestigingen. Een op de vijf grote bedrijven heeft een extranet-verbinding met grote klanten en leveranciers, 25 procent is van plan dat in het komende jaar te gaan doen. Nederland neemt onder de onderzochte landen van de Europese Unie een plaats in de middenmoot in. Ondernemers in Duitsland en Frankrijk investeren aanzienlijk meer in hun Internet-activiteiten.
Het onderzoek onder de grootste duizend Europese ondernemingen is in juli 1997 verricht door onderzoeksbureau Metrica in opdracht van Tandem Computers. Telecommunicatiebedrijven in Europa investeren tot elf keer meer in commerciële Internet-toepassingen dan banken en andere financiële instellingen. Maar in die sector schuilt wel het grootste groeipotentieel: bijna de helft van de financiële instellingen gaat de komende jaren "veel meer" investeren in Internet.
Vier op de vijf telecom-bedrijven bieden nu al intranet-diensten aan. In de detailhandel doet de helft van de ondernemingen dat. Die achterstand zal naar verwachting snel worden goedgemaakt: precies de helft van de grote warenhuizen en winkelketens die nu nog niet met een extranet werkt, begint daar de komende twaalf maanden aan. Het rapport bevestigt de resultaten van eerdere onderzoeken naar elektronisch betalingsverkeer via internet: klein maar snel groeiend. 42 Procent van de grote detaillisten denkt halverwege volgend jaar op de markt te komen met commerciële diensten, meer dan de helft van de banken en financiële ondernemingen biedt dan virtuele bankdiensten aan. RR

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-09-26T00:00:00.000Z René Raaijmakers
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.