'Over de baan maak ik me geen zorgen'

Ann Rae, projectmanager

De Schotse Carol Ann Rae, 31 jaar oud, verhuist binnenkort naar Nederland: zij gaat als projectmanager aan de slag bij Telfort in Amsterdam. "Het begon een paar jaar geleden met een aanbod van een klant om in Duitsland te komen werken. Ik kon toen echter niet onder mijn detacheringscontract in Schotland uit, maar het zette me wel aan het denken. Hoe zou het zijn om in het buitenland aan de slag te gaan? Sinds 1996 werk in wel met enige regelmaat in Europa. Zo zat ik drie maanden in Parijs, een half jaar in Duitsland en een tijdje in Bladel, vlakbij Eindhoven."

"Op de website van CareerCare, een internationaal recruitmentbureau, zag ik de vacature van projectmanager bij Telfort. Ik wilde nu wel eens langere tijd in het buitenland vertoeven en niet telkens maar een paar maanden. Vandaar dat ik reageerde. Nederlanders, zo is mijn ervaring, spreken over het algemeen goed Engels. Vandaar mijn keuze voor dit land. Natuurlijk wil ik wel de taal machtig worden, maar dat is niet onmiddellijk een vereiste om hier aan de slag te gaan."
"Nederlanders zijn vrij direct, maar tegelijkertijd ook heel ontspannen. Dat spreekt me aan. Zelf ben ik ook zo, maar dat wordt in Schotland vaak minder gewaardeerd."

Verhuizing

"Ik weet niet wat ik van Amsterdam moet verwachten; ik ben er nog nooit geweest. Het is wel spannend. Als kind ben ik een keer verhuisd, van het ene naar het andere dorp in Schotland. Dat was toen een hele stap. Dit is net zo spannend; of je vlinders in je buik hebt. Toch is die verhuizing naar Amsterdam niet eens het spannendste. Ik ben vooral benieuwd hoe ik mij straks nestel. Red ik het straks met de taal, de cultuur, de mensen? Over de baan maak ik me geen zorgen: dat lukt wel."
"Het hebben van internationale werkervaring wordt steeds belangrijker. Daar ben ik van overtuigd. Zeker nu Europese landen snel naar elkaar toegroeien. Denk maar aan de invoering van de euro. Over een jaar of vijf zijn werknemers die oog hebben voor taal- en cultuurverschillen ongetwijfeld zeer gewild op de Europese arbeidsmarkt. En ik pak nu alvast de nodige werkervaring mee."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-01T00:00:00.000Z Karina Meerman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.