Peoplesoft koopt crm-leverancier

Dit artikel delen:

Erp-leverancier Peoplesoft heeft Vantive gekocht. Peoplesoft betaalt 433 miljoen dollar (896 miljoen gulden) in aandelen voor de leverancier van crm-software (customer relationship management). De bedrijven claimen dat hun software al is geïntegreerd. Er zijn namelijk gezamenlijke klanten die de backoffice-software van Peoplesoft gebruiken in combinatie met het frontoffice-pakket van Vantive.

Peoplesoft was ooit het snelst groeiende erp-bedrijf, maar heeft het voorbije jaar slechte financiële prestaties geleverd en werd daarvoor, net als Baan de afgelopen twaalf maanden, zwaar door beleggers gestraft. Met de acquisitie van Vantive beperkt Peoplesoft zich niet meer tot erp, maar integreert het bedrijf het beheer van klantrelaties is zijn productgamma. Een strategiewijziging die inmiddels bijna alle erp-leveranciers hebben doorgevoerd.

Financiële nood

Sinds het in elkaar klappen van de erp-markt, is Peoplesoft op zoek naar nieuwe inkomstenbronnen. De geruchtenstroom over een acquisitie zwelde de afgelopen maanden aan. Naast Vantive werden ook Clarify en zelfs Descartes aangewezen als overnamekandidaten. Uiteindelijk is het Vantive geworden, net als Peoplesoft een onderneming in financiële nood. Of beide bedrijven samen sterker zullen staan, is nog maar de vraag. SAP, Oracle en Siebel zijn in een veel betere financiële conditie. Ook Baan lijkt het dieptepunt voorbij en boekt weer progressie.
Het feit dat de millenniumwende voor de deur staat, biedt echter ook weer mogelijkheden voor Peoplesoft. Analisten en industriekenners voorspellen namelijk en masse dat de erp-markt na 2000 weer aantrekt.  RV

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-15T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.