Managed hosting door True

Kohnstamm wil meer projecten OL2000

 

DEN HAAG - Het programma Overheidsloket 2000 (OL2000) heeft bij gemeenten en bedrijven zoveel activiteit gegenereerd, dat het ministerie van Binnenlandse Zaken denkt aan nieuwe rondes pilot- projecten. Dat kondigt staatssecretaris Kohnstamm aan in een voortgangsrapportage aan de Tweede Kamer over de uitvoering van zijn vorig jaar uitgebrachte nota 'Terug naar de toekomst' (Bios-3).

In juni heeft BiZa vijftien gemeenten aangewezen die met steun van het Programmabureau OL2000 en in samenwerking met bedrijven pilots uitvoeren rond drie thema's (vastgoedinformatie, ouderen en gehandicapten, en 'ken-uw-rechten'). De interesse daarvoor was overweldigend: ruim honderd gemeenten en zeventig bedrijven zijn in beweging gekomen. In september worden de pilots op een 'kick- off bijeenkomst' gepresenteerd. Kohnstamm streeft naar verbreding van deze ontwikkeling naar een betere dienstverlening (door uit te gaan van de vraag van de burger en niet van de structuur van de eigen organisatie) zowel door meer gemeenten te mobiliseren als door meer thema's aan te pakken. De thema's komen tot stand door 'vraagpatronen' van burgers in kaart te brengen. Kohnstamm wil, op basis van die vraagpatronen, uiteindelijk toe naar integratie van 'de gehele publieke dienstverlening', zo schrijft hij. Het opleidingsniveau van de dienstverlenende loketambtenaar zal daarvoor wel omhoog moeten.
 


De auteur van deze bijdrage heeft (nog) geen toestemming gegeven voor elektronische publicatie. Raadpleeg de Computable van bovenstaande datum voor de complete tekst van dit artikel. Heeft u de betreffende Computable niet (meer) in uw bezit, bel dan (023) 546.3413.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1340171). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×