Managed hosting door True

Gebruik telematica moet visteeltsector versterken

 

WAGENINGEN - De Europese Unie heeft 3 miljoen gulden subsidie beschikbaar gesteld aan het Aquarius-project. Dit project is opgezet om het gebruik van nieuwe media in de visteeltsector te bevorderen.

In 'Aquatic Research Institutions for Development of User friendly applications in telematics' is op een of ander manier het acroniem Aquarius verborgen. Het is een samenwerkingsverband van de universiteiten van Gent, Trondheim, Bergen (Noorwegen) en Wageningen. Naast deze onderwijsinstellingen participeren ook bedrijven, waaronder KPN, in het project en een aantal visteeltorganisaties, zoals de Nederlandse Vereniging van Vistelers.
Aquarius richt zich op de ontwikkeling van gebruiksvriendelijke training-, onderwijs- en informatiediensten voor de Europese visteeltsector. Deze diensten worden gebaseerd op telematica-technologie, zoals videoconferencing, multimedia-databanken en presentaties op Internet. Het is de bedoeling dat de onderzoeksinstellingen op het gebied van visteelt ervaring opdoen met vormen van afstands-onderwijs. Daarnaast wordt onderzocht op welke manier kennisoverdracht van de onderzoeksinstellingen naar de visteeltsector met behulp van telematica kan worden gerealiseerd. Het is vooral vanwege de laatstgenoemde doelstelling dat de Europese Unie de subsidie beschikbaar heeft gesteld. Zij streeft naar een versterking van de positie van de Europese vistelers. Het gebruik van telematica moet in haar ogen daaraan een belangrijke bijdrage kunnen leveren. CZ

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1371107). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×