Fraudeurs bestoken klanten Compuserve

Dit artikel delen:

Fraudeurs bestoken gebruikers van Compuserve met elektronische post, waarin ze het credit card nummer van de klanten vragen.

Op deze manier kunnen ze ongestoord geld opnemen van het opgegeven rekeningnummer. Het bericht lijkt op het eerste gezicht afkomstig van Compuserve. In de begeleidende tekst staat dat de provider problemen heeft de gegevens van de klanten te verifiëren. De vraag is dus of de aangeschreven gebruiker nog even naam, adres en credit card nummer wil doorgeven. Was getekend Compuserve. Volgens de aanbieder zijn de berichten afkomstig van fraudeurs. "We krijgen hierover vrij veel klachten", zegt een woordvoerster. "Wij vragen onze klanten nooit naar de nummers van credit cards."
Het bedrijf werkt aan een oplossing van het probleem, maar kan hierover nog weinig zeggen. De woordvoerster zegt volledig in het duister te tasten naar de identiteit van de daders. "Maar het zijn geen werknemers van Compuserve", verzekert ze. "Alles wat we nu kunnen zeggen is: 'geef nooit het nummer van de credit card!'"  MC

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-04-09T00:00:00.000Z Michiel Couzy
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.