Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Computable Awards-genomineerde aan het woord: Uniconta

Stefan van den Brink

Stefan van den Brink

Het is bijna zover! Op 30 oktober vindt de spectaculaire uitreiking van de Computable Awards 2018 plaats in het Beatrix Theater in Utrecht. In deze reeks spreken we met de genomineerden over hun bedrijf en hoe ze toeleven naar de belangrijkste dinsdagavond van het jaar. Stefan van den Brink, algemeen directeur van Uniconta, blikt in dit artikel terug en kijkt vooruit.

Hoe kijkt uw organisatie terug op de eerste negen maanden van 2018?
Voor Uniconta was dit een jaar waarin we moesten bewijzen dat er ruimte is in de Nederlandse markt voor nog een Bedrijfssoftware applicatie. In de voorbereidingen anticipeer je op bepaalde marktwerkingen en hoe daar mee om te gaan. Het is goed om te zien dat een gedegen bedrijfsplan en de nodige voorbereidingen ons door het jaar hebben geholpen. Met tevredenheid kijken we terug op deze eerste negen maanden en de voorbereidingen die we getroffen hebben in 2017.

Wat is in uw ogen in deze periode de meest opvallende gebeurtenis in de Nederlandse ict-markt? Waarom vindt u dit?
Er is veel gaande. De meest opvallende gebeurtenissen zijn wel de verdere invoering van artificial intelligence (ai) en robotic process automation (rpa) in het bedrijfsleven. Ook zien we dat Nederland BV aan de vooravond staat van het vervangen van diverse verouderde bedrijfsapplicaties naar modernere systemen met api-capabilities.

Wat zijn jullie meest aansprekende prestaties tot nog toe in 2018?
Het introduceren van een nieuw erp-systeem in een ogenschijnlijk verzadigde markt. Dat er behoefte is aan een erp blijft; Sikkens Motshagen heeft na acquisitie besloten drie verschillende systemen samen te voegen naar één online erp-platform. Dit is Uniconta geworden en het is gelukt in slechts 2,5 maanden tijd. Deze verschillende systemen betroffen SAP, Microsoft Dynamics AX en een maatwerkapplicatie.

Wat was jullie belangrijkste leerles tot nog toe in 2018?
De concurrent zit niet stil. Een status quo is niet iets waar men een bedrijfsplan op mag baseren. De concurrent is ook in beweging. Sommige concurrenten innoveren, sommige concurrenten ‘geven op’ en kapitaliseren hun huidige klantendatabase.

Iedereen transformeert; waarheen ontwikkelt uw organisatie zich? Hoe gaan jullie dat doen?
Het ontwikkelen voor Uniconta zal voornamelijk liggen in internationale groei, wat met lokale distributeurs zal worden gedaan. Uniconta Nederland is de lokale distributeur voor Nederland. Onze taak ligt voornamelijk in het helpen in de ontwikkelen van de resellers.

Wat worden voor jullie de uitdagingen van 2019? Waarom is dit?
Het recruiten en opleiden van meer resellers. Er ligt te veel werk voor de capaciteit van de huidige resellers. De verwachting voor 2019 is dat nog meer bedrijven zullen kiezen voor een overstap naar een online erp-systeem.

Waarop gaat uw organisatie zich in 2019 richten? Waarom is dit?
In 2019 ligt onze focus op groei en expansie van het aantal partners waar we met volle kracht op aan het werk gaan. De marktpenetratie is pas ingezet.

Wat betekent een nominatie voor de Computable Awards 2018 voor uw organisatie?
We zijn blij met de nominatie. Het is ook een bevestiging dat we op de goede weg zijn, dat we blijkbaar op de kaart staan. Uiteraard brengt het ons ook de nodige positieve exposure die altijd welkom is. Een quote van Gandhi is hier denk ik wel op zijn plaats: ‘First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win’.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-26T10:27:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.